Antalya’da 8 Mart Kadınlar Günü’nde bir otelde sahneye çıkan oryantal Eftal Gönültaş, kadınların sömürülmesini eleştiren Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru tarafından sahneden indirildi. Sanatını sergilediğini dile getiren Gönültaş, kendisine hakaret dolu sözler sarf eden Duru hakkında suç duyurusunda bulunacak.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kent merkezindeki bir şehir otelinde düzenlenen kadınlar matinesine yaklaşık 100 Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi katıldı. 200 kişilik salonun diğer kısmını diğer meslek gruplarından kadınlar oluşturdu. Sahneye ilk olarak çıkan zenneye kadınların bir kısmı tepki gösterdi. Dansını tamamlayan zenne sahneden indi.
Zenneden sonra sahneye 15 dakikalık dansını sergilemek üzere 36 yaşındaki Eftal Gönültaş çıktı. Eftalya’nın iki dakikalık dansının ardından sahneye gelen dernek başkanı Nigar Duru, Eftal Gönültaş’tan dansını sonlandırılmasını istedi. Kadın veya erkek bedeninin bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını istemediklerini ifade eden Duru, sahnede dansöz istemediklerini söyledi. Eftal, işini yaptığını belirterek, sahneden ayrıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 5 yıldızlı bir oteldeki programa davet edildiğini hatırlatan Gönültaş, “Saat 20.00 gibi program başladı. İlk olarak erkek dansçı zenne sahneye çıktı. O indikten sonra mikrofonu eline alıp, protesto etti. ‘Kadın ve erkek bedenini sahnede istemiyoruz’ dedi. Ardından yarım sat sonra sahneye ben çıktım. Ben sahnemin ikinci dakikasında Nigar Duru, sahneye gelerek mikrofonu eline aldı ve beni sahneden indirdi. Bunu protesto amaçlı yaptığını söyledi. Bir kadın dernek başkanının protesto ettiği de kadın, ve o kadın sahnede görevini yerine getiriyor” dedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
25 yıldır profesyonel olarak dans ettiğini dile getiren Gönültaş, “Kendime ait şirketim ve dans okulum var. Bu danstan para kazanıyorum. Röportajında bedenini satarak diye bir cümlesi var. Bundan dolayı kendisine hakaret davası, tazminat davası açacağım. Çok üzgünüm. Bir kadına bunu yapacak olmaktan da dolayı da üzgünüm. Dernek başkanlarını haketmiyor, Biran önce istifa etsin. Hemcinslerimin de ona sahip çıkmasını istemiyorum” diye konuştu.
"ÖZÜR BEKLİYORUM"
Olayın ardından büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Gönültaş, “Kadınlar çok değerliler. O gün çok üzüldüm. Dün akşam sahneye çıktım. Sonuçta bu benim işim. Nigar Duru gibi yanlış düşünen, yanlış fikirli, yanlış aksettiren kişiler beni danstan vazgeçiremeyecek. Özür bekliyorum. Çok kırıldım. Orada ne yaptığımı düşünüyor, merak ediyorum. Ne hakkına sahip çıktı anlamadım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.
YARDIMA İHTİYACI OLAN KADINLARA GİTSİNLER
Hakkıyla dans eden bir kadını protesto etmenin kadın derneğinin hakkı olmadığını ifade eden Gönültaş, “Onlar şiddet gören, yardıma ihtiyacı olan kadınlara yardım etsinler. Zor durumda olan kadınlara sahip çıksınlar. Ekmeğini bir şekilde sanatıyla para kazananlara burnunu uzatmasın” dedi.
Öte yandan Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru, gelişmelerin ardından açıklama yapmaktan kaçındı.