Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarının finalleri Kayseri’de başladı. 54 ülkeden 21 bin 473 öğrencinin katılımıyla başlayan yarışmanın finalinde öğrenciler 3 gün sürecek yarışmalarla birincilik için mücadele edecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve 54 ülkeden 21 bin 473 öğrencinin katılımıyla başlayan 6. Uluslararası Arapça Yarışmalarında final heyecanı başladı. Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde başlayan ve 3 gün sürecek finallerin ilk gününde açılışın coşkusu ve yarışmacıların heyecanı bir arada yaşandı.
800 imam hatip lisesi, 905 imam hatip ortaokulu ve 3 uluslararası imam hatip lisesinden katılımlarla başlayan yarışmaya katılan öğrenciler Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma ve Arapça Metin Canlandırma dallarında yarıştı. Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli ve İstanbul’da gerçekleştirilen bölge yarışmalarından başarıyla geçen öğrenciler final heyecanı için Kayseri’ye geldiler.
İmam hatip liselerinde zorunlu ders olan Arapçayı sevdirmek, geliştirmek ve Kur’an-ı Kerimi daha çok anlayan nesli yetiştirmek için düzenlenen yarışmalarda öğrenciler şiir okuma, hikaye canlandırma ve bilgi yarışmasında birinci olmak için yarışacak. Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) desteğiyle bugün başlayan ve 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde devam edecek olan yarışmaların en iyileri 23 Mayıs 2015 tarihinde görkemli bir ödül töreni ile ödüllerine kavuşacaklar.