Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Baydar, Ardahan’da şap hastalığının bazı büyükbaş hayvanlarda görülmesi üzerine başlatılan karantina uygulamasının sürdüğünü söyledi.
Baydar, hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı Ardahan’da aralık ayının ilk haftası itibariyle yoğun bir aşılama çalışmasının yapıldığını söyledi.
Olumsuz geçen kış şartlarına rağmen yoğun bir çalışmanın sürdüğünü ve sonuç alınmaya başladığını söyleyen Baydar, "Şuan mevsim olumsuz bir durum. Kış şartlarının en ağır geçtiği bir dönem. Çok zor şartlarda ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Aman aman öyle olumsuz bir durum ortada yok. Hatta hastalığın yayılmasının durdurulduğunu diyebiliriz. Ancak bu farklı bir virüs, yani daha önce karşılanmayan bir virüs olunca mücadele etmek biraz zor oldu. Ancak her şeye rağmen çalışmalar güzel gidiyor" dedi.
Baydar, aşılama çalışmalarının yaklaşık yüzde 60’a ulaştığını, bununda olumlu bir durum olduğunu söyledi.
Ardahan’da aralık ayının ilk haftasında Merkez ve Göle ilçesinde iki işletmedeki tespit edilen şap vakası nedeniyle ilde hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştı.