Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’ta turizm bölgelerinde bulunan sağlık merkezlerine malzeme desteğinde bulunuldu.
TİKA, Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Arnavutluk’ta özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA, turizm bölgelerinde bulunan sağlık merkezlerine malzeme desteğinde bulundu.
İşkodra şehri Velipoje sağlık ocağı, Lezhe şehri Shengjin sağlık ocağı, Durres şehri Gjiri i Lalzit sağlık ocağı, Kavaje şehri Golem sağlık ocağı, Fier şehri Divjake sağlık ocağı, Pogradec şehri Pogradec sağlık ocağı bünyesindeki yetersiz cihazlar ile acil sağlık hizmetinin kalitesini arttırmak için TİKA’dan destek talebinde bulunulmuştu.
Acil Sağlık Hizmetlerinde yapılandırma ve yeni sistemin kurulması, turizme katkı verilmesi ve Arnavutluk’a gelen turistlere daha iyi sağlık hizmeti verilmesi, Arnavutluk ve diğer ülkelerden gelen kişilere ülke genelinde hızlı bir şekilde acil sağlık hizmetinin verilmesini sağlamak amacıyla TİKA tarafından gerçekeleştirilen söz konusu proje düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Sağlık Bakanı İlir Beqaj, Kültür Bakanı Mirela Kumbaro, Turizm Bakanı Arben Ahmetaj ve TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, TİKA yetkilileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Acil sağlık hizmetlerinin önemi çerçevesinde sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde verilebilmesi için sağlık malzemelerinin yenilenmesi doğrultusunda temin edilen malzemeler yetkililere teslim edildi. Törendeki konuşmalarda sağlık konusundaki yardımlarından dolayı TİKA’ya teşekkür edilmek suretiyle Türkiye’nin her zaman Arnavutluk’un yanında olduğuna dikkat çekildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle, turizme daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilmesi yönünde katkıda bulunuldu.