Manisa’da, bir çay ocağında ocakçı olarak çalışan 60 yaşındaki Celal Derbentakar, aşık olduğu kadın için boş zamanlarında yazdığı şiirleri kitap haline getirdi.
Celal Derbentakar, ocakçı olarak çalıştığı kahvehanede boş zamanlarında not kağıtlarına yazdığı şiirleri toplayıp kitabına Demli Duygular ismini verdi. Duygularını açık olarak ifade edemeyen Derbentakar, çay ocağında aklına gelen mısraları not kağıtlarına döküyor. Çevresinden olumlu tepki alan Derbentakar, Sevgililer Günü’ne yakın bir zamanda da ikinci kitabı çıkarmaya hazırlanıyor.
Kahvehanedeki vatandaşlar ise Celal Derbentakar’ın devamlı şiir yazdığını belirterek, şiir kitabının çıkması için Derbentakar’a sürekli ısrarcı olduklarını söyledi.
Doğayı ve insanları çok sevdiğini belirten Celal Derbentakar, “Bazı duygularımı insanları kırmayayım diye dışa vuramıyorum. Bunları şiirlerle anlatmaya çalışıyorum. İşin içinde aşk var, sevda var. Doğayı seviyorum, insanları seviyorum. Duygularımı söyleyerek dile getiremiyorum. Duygularımı kalemle ifade etmeye çalışıyorum. Dizlerim de hep bunlardan ibarettir” diye konuştu.
Hayatında sevdiği bir kadının olduğunu dile getiren Derbentakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendisiyle bir arkadaşlığımız var. Onunda bu şiirleri yazmamda yüzde 90 katkısı var. Şiir askerlik çağlarımda vardı. O dönemlerde yazıyordum. 60 şiirim vardı ama o şiirlerimi muhafaza edemedim. Askerden geldikten sonra iş hayatım başladı. Bu benim ilk kitabım. Önümüzdeki Sevgililer Günü’nden bir ay önce ikinci kitabımı çıkarmaya çalışıyorum. Şuan ikinci kitabımın 28 şiiri oldu.”