Muratpaşa Belediyesi’nin, binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve birliğinin sağlanması ile kent kimliğinin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile yürüttüğü Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme (bakım ve onarım) Projesi’nin uygulandığı binaları denetledi.
Mevlana Caddesi’ne cephe binalarda uygulanan projeyi değerlendiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Vatandaşlarımızı, Muratpaşa’daki binaları doğru renklerle, Akdeniz renkleriyle boyamaya davet edeceğiz. Bunu yapabilmek için doğru bir örnek sunmamız gerekiyordu. Pilot bölge olarak belirlediğimiz, Mevlana Caddesi’ne cephe binalarda yaptığımız uygulama, tüm Muratpaşa’ya örnek oluşturacak” dedi.
Bir binada, boya ustaları ile birlikte boyama da yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Antalya, kaotik bir durumda. Aynı caddede bulunan binalar çok farklı renklerle boyanıyor. Akdeniz renkleri diye tabir edilen, Akdeniz çanağında kullanılan bir renk kataloğu var. Bunun temelinde beyaz geliyor, biz de beyaz rengi temel alıyoruz. Beyazı, turkuaz, yeşil ve mor gibi renklerle çeşitlendireceğiz” diye konuştu. Enerji tasarrufu konusunda 2017 yılında uygulamaya geçilecek olan binaların mantolanacağına da dikkat çeken Başkan Uysal, işçi tulumu giyip, ustalarla birlikte duvar boyadı.
İki etap halinde gerçekleştirilecek projenin ilk etabında 76 binanın 113 bin metrekarelik cephesinin boyanacağı belirtilirken, projenin, Kızıltoprak, Yenigün ve Yüksekalan mahallelerinin Mevlana Caddesi’ne cephe binalarını kapsadığı bildirildi.