Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karadere Mahallesi’ndeki geleneksel hayır yemeği yöre çiftçilerini bir araya getirdi.
İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Karadere mahallesinde köylü kadınların hazırladığı nohutlu pilav ve cacık, yaklaşık 2 bin kişiye ikram edilirken, bolluk, bereket ve yağmur için dua edildi.
Köylü kadınların hazırladığı 30 kazan pilav, 4 kazan nohutla birlikte ikram edilirken, kovalar dolusu cacık da servis edildi. Köylü kadınların hazırladığı yemekler köy meydanında kurulan masalarda ikram edilirken, köy camisinde mevlit okundu.
Öğle namazının kılınmasının ardından da müftü Oğuz Metin, bolluk ve bereket ve yağmur duaları yaptı. Hayıra Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı, Cemal Akkılınç, AK Parti İlçe Başkanı Onur Bedir ve meclis üyesi Hadiye Erok ile birlikte ilçe merkezi ve çevre mahallelerden yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Yemek hazırlayan mahalle kadınları bolluk bereket dileğinde bilinirken, Güldiyar Nizam, ”Elbirliğiyle hayır için toplandık. 30 tava pilav hazırladık. Yemek ikram ediyoruz. Dualar okuyoruz. Bolluk ve bereket olsun diye hayır yapıyoruz” dedi. Nazife Bayram da, ”Köyümüzde güzel hayırlar yapıyoruz. Bütün köylüleri davet ediyoruz. Yemekler yapıyoruz. Pilavlar ikram ediyoruz. Şimdi de mevlitler okunuyor. Birazdan pilavları ikram edeceğiz. İnşallah, bolluk bereket diliyoruz. Rabbimizden, bol bereket istiyoruz” dedi.
Hayırların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu anlatan Müftü Oğuz Metin ise ”Bugün ilçemizin Karadere mahallesinde köy hayrı yapıldı. Hayır, yıllardan beri geleneksel olarak devam etmekte. Bu hayırlarda, çevre mahalle, köyler ve ilçe merkezinden insanlar davet ediliyor. Bu birlik ve beraberlik için yapıyoruz. Birlikte camide namaz öncesinde, mevlit ile Kuran-ı Kerim okundu. Namazın sonun da dua yapıldı. Namaz kılındıktan sonra da ellerimizi ters çevirerek yağmur duasına durduk. Kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla hep birlikte dualar yaptık. Şu anda yağmur yağmaya başladı. Cenabı Allah dualarımızı kabul etti. Bu tür güzel geleneklerimizi adetlerimizin devam etmesini diliyorum. Allah, bu hayrı yapan, köylü kardeşlerimizin cümlesinden razı ve hoşnut olsun. Yaptıkları hayrı kabul etsin” diye konuştu. Mahalle muhtarı Hüseyin Girgin de,”Köyümüzde yıllardan beri yağmur duası ve köy hayrı yapmaktayız. Hayrımıza, ilçemizden ve çevre köylerden büyük katılım oldu. Bu hayrımızı geleneksel hale getirdik. Allah, dualarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.