Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede düzenlenen anma programı Ürgüp’te Musalla Camii’nde gerçekleştirildi.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda sabah namazından önce Yasin-i Şerif okundu. Namazın ardından ise tekbir, tehlil, salat-ü selam, Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahilerin okunduğu programda ayrıca şehitler için okunan hatmin duası gerçekleştirildi.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın da katıldığı programda konuşan İlçe Müftüsü Abdül Muhammed Çınar, Çanakkale’de gözünü kırpmadan canını feda eden yüz binlerce vatan evladının şehit düşerek al kanlarıyla suladığı kutsal vatan toprağının, düşmana çiğnetilmediğini ve tarihin en mühim kilometre taşlarından biri olan Çanakkale Zaferinin, milletimizin asla boyunduruk altına alınamayacağının sembolü olduğunu söyledi.
Program Çanakkale Zaferi ile ilgili slayt gösterimiyle son buldu.
Program sonrasında İlçe Müftülüğü tarafından vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek, Kapadokya Aşçılar Derneği ve Kızılay Ürgüp Şubesi tarafından ise çorba dağıtıldı.