Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in girişimleri sonucunda tarımsal desteklemelerin önündeki bloke kaldırıldı. Çiftçilerin ödemeleri bugünden itibaren ödenmeye başlandı.
Bakan Faruk Çelik’in DEDAŞ ile yaptığı görüşmeler sonrasında çiftçilerin destekleme blokeleri kaldırıldı. Şanlıurfa’da 13 sulama birliğine bağlı çiftçilerin tamamının blokeleri kalkarken, ilçelerde bulunan çiftçilerin ise DEDAŞ ilçe binalarına giderek başvuru yapmaları halinde blokelerin kaldırılacağı duyuruldu.
Bakan Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri M.Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu ve Doç. Dr. Abdülkerim Gök ile birlikte DEDAŞ binasında yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Bakan Çelik, “Tarımsal desteklemeler pazartesi günü hükümetimiz, bakanlıklar tarafından yatırıldı. Desteklemeleri çiftçilerimizin almasıyla ilgili DEDAŞ ile sulama birlikleri arasında yapılan bir protokol oldu. Protokol çerçevesinde herkesin yapması gerekenlerde oldu. Dün ve bugün yoğun bir şekilde DEDAŞ bünyesindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cazibe sulamayla ilgili 13 sulama birliğinde desteklemeler ilgili blokeler kaldırıldı. Diğerleri ise ilçelerdeki DEDAŞ birimlerine gelip vatandaşın ne kadar elektrik borcu varsa bunlar taahhütnameye imzayı atıyor ve DEDAŞ bununla ilgili işlemleri yapıp hemen bankaya gönderiyor. Çiftçimiz bankadan desteklemesini alacak. Bunları bugün, yarına kadar hızlı bir şekilde DEDAŞ’ın bünyesinde bitecek, şu anda DEDAŞ çalışmalarını sürdürüyor. Sulamada elektrikleri kesilmesin diye bu sistemi sulama birlikleriyle, çiftçilerimizle ve DEDAŞ arasında oluşturduk. Burada bir paniğe girmeden borcu olan vatandaşlar ilçede veya merkeze gelip borcuna karşılık imzasını atıyor, DEDAŞ bunu bankaya gönderiyor. Çiftçilerde borcu kesildikten sonra diğer desteklemesini alacak. Kimse panik, endişe fitne oluşturmasın. Çiftçi bizim çiftçimiz, bu konuda sorunu çözmek de bizim görevimiz. Bugün Ziraat Bankası merkez şube gece on ikiye kadar çalışacak, diğer şubelerde akşam sekize kadar ödemelerini yapacaklar. Hiç bir çiftçimizin mağduriyeti söz konusu olmayacak” dedi.