Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) çözüm sürecine destek için ‘Can kardeşim’ projesi kapsamında organ nakli kampanyası başlattı.
GİAD, çözüm sürecine destek olmak ve sürece duyarlılığı artırmak amacıyla ’Can kardeşim’ projesi kapsamında organ nakli kampanyasının startını verdi. Kampanyanın 1 yıl süreceğinin bilgisini veren GİAD Başkanı Tanzer Polat Yılmaz, kampanya öncesi ve sonrasında organ bağışı miktarlarında anlamlı bir artış sağlanması ve çözüm sürecindeki toplumsal ayrışmaların önüne geçilerek, siyasal iradelere çalışma rahatlığı yaratılması ve kalıcı çözüme katkıda bulunulması projenin nihai hedefi olarak belirlediklerini söyledi. Organ bağışı konusunda sosyal duyarlılık oluşturarak Türkiye’deki organ bağışı oranını arttırmak üzere yürütülecek kampanyada çözüm sürecine kardeşlik vurgusunun ver aldığını aktaran Yılmaz, "Çözüm sürecinin önündeki en önemli engellerden biri toplumda barış üzerine geniş katılımlı bir mutabakatın sağlanması ve yüzyıllara dayanan kardeşliğin siyasal sorunların çözülmesi yolunda kilit rolünün daha güçlü şekilde vurgulanmasıdır. Hiç şüphesiz en mühim ve en vazgeçilmez insan hakkı yaşama hakkıdır. İnsanlar arası yaratılabilecek en kuvvetli bağ kardeşlik bağıdır. Çözümle varılacak netice bir arada sağlıkla ve mutlulukla yaşamak ise bu proje siyasal sorunların ötesinde öncelikle ‘Can Kardeşliği’ ile toplumu birleştirme yolunda önemli bir girişimdir" dedi.
Organ bağışı insani yönü çok yüksek ve her türlü siyasal düşüncenin ötesinde anlamlar taşıyan bir konu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Organ bağışının sosyal gücünü yürütülmekte olan çözüm süreci ile ilintilendirmek her iki sorunun da çözümü yolunda ivme kazandıracaktır. Böylelikle istenilen düzeyin oldukça gerisinde olan organ bağışı oranı yürütülecek kampanyayla birlikte arttırılacak ve bununla birlikte çözüm sürecindeki toplumsal uzlaşıya ciddi bir katkı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.