İzmir’in Urla ilçesinde, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 56 yaşındaki Sevinç Gür’ün organları, dört hastaya nakledildi. Gür’ün ölmeden önce, "Bana bir şey olursa lütfen organlarımı bağışlayın" diyerek çocuklarına vasiyet ettiği ortaya çıktı.
İzmir’in Urla ilçesinde beyin kanaması geçirilen Sevinç Gür, apar topar Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir müddet hastanede tedavi altında tutulan Gür, daha sonra durumunun normalleşmesi üzerine taburcu edildi. Sevinç Gür, aradan bir kaç gün geçtikten sonra tekrar fenalaşarak Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu kötüleşen Gür, 5 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
"BANA BİR ŞEY OLURSA ORGANLARIMI BAĞIŞLAYIN"
Kadının ailesi de, annelerinin ’bana bir şey olursa lütfen organlarımı bağışlayın’ vasiyeti üzerine organları bağışlama kararı aldı. Üç çocuk annesi Gür’ün organları, Ankara, Mardin, Antalya ve İzmir’de yaşayan dört hastaya nakledildi.
Annesinin ameliyata girmeden önce organlarının bağışlanması için vasiyet ettiğini belirten Sevinç Gür’ün kızı Seçil Özmen, "Annem çok kısa bir süre önce ‘bana bir şey olursa lütfen organlarımı bağışlayın, en azından birkaç kişiyi hayata bağlamak beni mutlu edecek’ demişti. Biz de tüm aile bireyleri olarak bir araya gelerek onun bu isteğini yerine getirmek istedik" dedi.