Berlin, Gazprom’un Dostluk için Futbol programı çerçevesinde düzenlenen Üçüncü Uluslararası Çocuk Forumu’na ev sahipliği yaptı. Türkiye’den Galatasaray’ın U14 altyapı takımının başarıyla temsil ettiği program, gençler için futbolu geliştirmeyi ve evrensel insani değerleri çocuklar ve gençler arasında yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
Etkinlikte, 24 Avrupa ve Asya ülkesinin (Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Macaristan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Ukrayna) en iyi futbol kulüplerinden genç oyuncular bir araya geldi. Toplamda 670 kişinin katıldığı Dostluk İçin Futbol 2015 programı, aralarında çocuklar, yetişkinler, ünlü sporcular ve sanatçıların da bulunduğu, dünyanın dört bir yanından toplam 100 binden fazla kişinin desteğini aldı.
Forum boyunca farklı ülkelerden yaşıtları ve programın küresel elçisi Franz Beckenbauer de dahil olmak üzere futbol yıldızlarıyla tanışan çocuklar,aynı zamanda genç futbol takımları arasında düzenlenen Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası’na katıldı.
Forum kapsamındaki etkinlikler, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından yaklaşık 200 gazetecinin yanı sıra, Avrupa ve Asya’dan Uluslararası Çocuk Basın Merkezi’ne katılan 24 genç muhabir tarafından takip edildi.
Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, “Dostluk İçin Futbol’a katılan ülkelerin sayısı üç yıl içinde üçe katlandı. Programın değerlerini paylaşan insanların sayısı her yıl artıyor. Dostluk İçin Futbol’a gösterilen bu büyük ilgi ve dünya spor camiasının desteği, projenin önemini, talep gördüğünü ve geleceğimizin bağlı olduğu genç kuşaklara rehberlik etmek için doğru yolu seçtiğimizi gösteriyor" açıklamasında bulundu.
Dostluk İÇin Futbol programının küresel elçisi Franz Beckenbauer ise "Dostluk İçin Futbol’un muhteşem bir dinamiği var: Sürekli olarak yeni etkinlikler ve girişimler başlatılıyor ve gözle görülür bir ilerleme söz konusu. Bu projeyle çocuklar peşinden gidecekleri doğru örnekleri, yetişkinler de sosyal projeleri hayata geçirmeye devam etmek için gereken motivasyonu buluyor. Bu harika bir girişim ve ben de gururla destekliyorum" dedi.
İtkinlik kapsamında Avrupa çapında 24 ülkenin U14 takımlarının mücadele ettiği futbol turnuvasında Türkiye’yi temsil eden Galatasaray’ın genç yıldızları başarılarıyla göz doldurdu. Çin, Almanya ve Sırbistan takımlarını yenerek yarı finale çıkan GS U14 takımı, yarı finalde İsviçre’ye yenilerek turnuvaya veda etti.
Genç Aslanlar turnuva sonrası projenin Küresel Elçisi Beckenbauer’e bir sürpriz yaparak GS oyuncularının imzasının bulunduğu formayı hediye ettiler.
Dünyanın önde gelen futbol kulüplerini ve spor okullarını temsil eden genç sporcular, forumun ardından Berlin Olimpiyat Stadı’nda 2015 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ni izledi.