Sultangazi Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen dünya yetim çocukları barış için beyaz güvercin uçurdu.
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından bir araya gelen dünya yetim çocukları, kutlamalar kapsamında boğaz turuna çıkarıldı. Çoğu ilk kez deniz gören çocukların heyecanlı olduğu gözlerinden okunurken palyaço ve hikaye kahramanlarından oluşan animasyon gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında çocuklar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile beraber barış için gökyüzüne beyaz güvercin uçurdular.
“DÜNYA’NIN HİÇBİR YERİNDE ÇOCUKLAR AĞLAMASIN”
Programda çocuklar ile yakından ilgilenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, barış güvercinlerinin barış getirmesini istediklerini belirterek, “Bu barış güvercinlerini çocuklar havaya attılar. İstiyoruz ki çocuklarımız dünyanın hiçbir yerinde ağlamasınlar, gözyaşı dökmesinler, onlar barış içerisinde bir dünyada yaşasınlar. 10’dan fazla ülkeden ve ilden geçen çocuklarımız bu vesile ile birbirleriyle kaynaşma imkanı da buldular ama şunu yapmak istedik biz, hem barış sürecine bir katkı olsun illerimizdeki çocukları bir araya getirelim doğu ve güneydoğu hem de dünya yetimlerini özellikle terör ve savaş mağduru olmuş ailelerin yetimlerini özellikle buraya taşıdık” dedi.
“BARIŞI GELECEĞE TAŞIYACAK ÇOCUKLAR BURADA”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise organizasyonun mazlum coğrafyalardaki bütün çocukları bir araya getirdiğini dile getirerek, “Burada Filistin’den de Bosna’dan da mazlum coğrafyalardan çok değerli çocuklarımız var. En önemlisi İstanbul’un yetimleri yok Türkiye’nin değişik noktalarından değişik illerinden yetim kardeşlerimiz burada. Onlara İstanbul’u görüyorlar, boğazı görüyorlar. Ben biliyorum ki başkanımız onları sadece gezdirmiyor aynı zamanda giyindirip eğlendiriyor. Her türlü bu manada bu kardeşlerimiz ile birlikteler. Barış her yerde barış ve barışı sahiplenecek ve barışı geleceğe taşıyacak çocuklarımız da burada. Ben Sultangazi Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YETİM ÇOCUKLARDAN SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında Macit Abdullah ve Fadi Marşud İstanbul’a ilk defa geldiklerini belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söylediler.
Etkinliğe Van’dan katılan çocuklardan Oktay Yılmaz ise İstanbul’u beğendiğini dile getirerek, “Buraya ilk defa gelmek isterim. Burada kalmayı çok isterim, insanı güzel, temiz ve iyi ahlaklı burada. Burada gezdiğimiz için de çok mutluyum. Bizi parka götürdüler parkta da çok eğlendik. 23 Nisan şenlikleri bizim için hazırlandı. Bizi gezdirmek için buraya getirdiler bizi buraya getirenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.