Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ta kamu-özel ortaklığıyla yapımı süren 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi ile Diyanet Eğitim Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şehir Hastanesinin sadece Yozgat’ta değil Türkiye’nin 34 ayrı yerinde yapıldığını belirterek, “Onun için ben buradan diyorum ki, yalancıların sözlerine değil, biz bu vinçlere, devası eserlere bakarsak yapılanları daha rahat görebiliriz" dedi.
Yozgat Şehir Hastanesinin kamu-özel ortaklığıyla yapımına başlanılan ilk şehir hastanesi olduğunu ifade eden Bozdağ, "Burada devasa bir eser Yozgatlılar için, milletimiz için yapılıyor. Şehir hastaneleri hükümetimiz döneminde yapılan sağlık reformunun bir devamıdır. Bilindiği gibi 34 ilde şehir hastanesi yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Yozgat’ta. Tüm hastanelerimizin inşaatları hızla devam ediyor. Yozgat Şehir Hastanesi 2017 yılının Haziran ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır. Başka illerde ki şehir hastaneleri de süratli bir şekilde devam edmekte. Şu ana kadar zeminde 2, üstte 2 kat olmak üzere 4 katlık bir kaba inşaat bitme seviyesine geldi. Diğer alanları ile beraber hızla büyümektedir. 475 yataklı bu hastane Yozgat ve bölgesi için son derece önemli bir sağlık merkezi, önemli bir sağlık üssü olacaktır" diye konuştu.
Yozgat Şehir Hastanesi’nin finansı ile ilgili dün itibari ile bir sözleşme imzalandığını hatırlatan Bozdağ, "İki Japon bir İtalyan bankası buranın finansmanı ile alakalı 139 milyon Euro civarında bir kredi ile imzaladıklarını da basından takip ettik. Zaten finans olarak Yozgat Şehir Hastanesinin bir sorunu yoktu. Firma gerekli çalışmayı yapıyor. Şu ana kadar 30 milyon civarında bir harcama Yozgat Şehir Hastanesine yapılmış durumda. Bundan sonra süratli bir şekilde kalan kısımlar tamamlanmış olacak. Yozgat için Türkiye için şehir hastanelerimiz hayırlı uğurlu olsun. Büyük bir sağlık değişiminin dönüşümünün en somut göstergeleri bu şehir hastaneleri olacaktır. Türkiye sağlık bakımından Avrupa’nın, Amerika’nın, dünyanın pek çok yerinin gıpta ile takip ettiği, izlediği, örnek aldığı, lider bir ülke durumundadır şu anda. Bu konumunu daha da geliştirerek şehir hastaneleri ile ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
Bozdağ, Yozgat ve Türkiye’nin her yerinde çalışmaların sürdüğü anlatarak, "Yozgat’ta bazı çevreler bu devasa vinçleri, arı gibi çalışan insanları, mühendisleri görüyorsunuz. ’Sokakta şehir hastanesi yapılmıyor’ diye yalancı insanlar, siyasetçiler var. Sadece Yozgat’ta değil Türkiye’nin 34 ayrı yerinde şehir hastaneleri devam ediyor. Onun için ben buradan diyorum ki, yalancıların sözlerine değil, biz bu vinçlere, devası eserlere bakarsak yapılanları daha rahat görebiliriz. Yoksa gözümüzü yalancılardan, iftiracılardan ayırmazsak hakikati görme imkanımız olmaz. İşte Yozgat, işte şehir hastanesi, işte şantiye, işte vinçler ve burada çalışan güçlü bir kadro. Bunların hepsi gerçek, gerisi yalan" ifadelerini kullandı.
“YOZGAT EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK”
Yozgat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan Diyanet Eğitim Merkezi’nde de incelemelerde bulunan Bozdağ, "Gerçekten Yozgat için gurur verici bir merkez oluşturuluyor. Şu anda müteahhit firma bayağı bir çalışmayı gerçekleştirmiş durumda. İhale süreci 720 günde bitmeyi öngörüyor. Daha kısa sürede bitebileceğini arkadaşlar söylediler. Yapılan bu merkezle Yozgat’ta diyanet işleri başkanlığı bünyesinde görev yapan imam hatip, müezzin kayyum, kuran kursu öğreticileri ile beraber diğer idari personelin hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimleri burada yapılabilecek" dedi.
Adalet Bakanlığı eğitim merkezinin ihale sürecinin devam ettiğine değinen Bodağ, “Bu merkezde bittiğinde zaman inşallah Yozgat adalet personel eğitim merkezi ile ayrıca bir eğitim merkezine kavuşmuş olacaktır. Yozgat eğitim üssü haline geldi. Bozok Üniversitesi 3500 öğrenci ile başladığı yolculuğuyla 13 bin 500’e ulaştı üniversitemiz büyüdü ve büyümeye devam edecektir. Fakülte ve yüksek okullarıyla büyüdü ve büyümeye devam edecektir, bir ilim merkezi bir kültür merkezi oldu. Bunun yanında diyanet eğitim merkezi, adalet eğitim merkezi, polis eğitim merkezi, beraber Türkiye’nin ana kurumlarının personellerinin eğitimlerini Yozgat’ta yapılması sağlanmıştır. Bu da Yozgat için ayrı bir kazançtır. Bu eğitim merkezleri ayrı bir ilim yuvası, ayrı bir kültür merkezi ayrı bir üniversite olarak ayrı bir üniversite ayrı kültür merkezi olarak görüyorum. Polis eğitim merkezi, adalet eğitim merkezi, diyanet eğitim merkezi Yozgat’a hükümetlerimizin kazandırdığı üç ayrı bir üniversitedir, bu yerler Yozgat’ımıza bilimsel çalışmaların, kültürel çalışmalar bunun yansımasının çoğalmasına vesile olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.