İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, ülkedeki bütün üniversitelerin katma değere destek vermesi gerektiğini belirterek, “Şuanda üniversiteler vazifesini yapmıyor” dedi.
Malatya’da Dublee tree by Hilton Otel’de rehber öğretmenler, lise öğretmenleri ve dershane öğretmenleri ile bir araya gelen Gelişim Üniversitesi Mütevelli heyeti, üniversite hakkında bilgiler verdi. Akşam yemeği ile başlayan etkinlik daha sonra Davranış ve İletişim Uzmanı Ünlü Hipnozcu Adil Maviş’in “Türkiye eğitim sistemi nereye gidiyor” sunumu ile devam etti.
Malatya’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, 1997 Gökkuşağı kolejleri ile başlayan eğitim serüveni Gelişim Üniversitesi ile sürdürdüklerini belirterek “Özellikle İstanbul Gelişim Üniversitesi her geçen gün kendisini ispat etmek üzere yeni buluşlar yeni patentler ile Türkiye’ye bir katma değer sağlamak üzeredir” dedi.
gelişen dünyada lider olan Türkiye’de önemli bir yer tutmak istediklerini ifade eden Gayretli, kaliteli bir neslin ortaya çıkması adına ve Türkiye’ye katma değer sağlayacak projeler ürettiklerini söyledi. Gelişim Üniversitesi olarak ürettikleri patent ve projeleri sanayiye sunarak bu şekilde ülkeye katkı sunduklarının altını çizen Gayretli, “Özellikle Türkiye’nin patent sayısının azlığını devamlı gündeme getirmekteyiz. Bütün üniversitelerin ülkede katma değere sağlıklı bir şekilde destek vermelidir. Şuanda üniversiteler vazifesini yapmıyor. Önemli olan üniversitelerin yeni buluşlar ile patentlerle Türkiye’yi zirveye taşımak zorunda. Çünkü her geçen gün Türkiye belli bir noktaya ulaşma gayreti içerisinde oluyor. Öğrencilerimiz de bu anlayış içerisinde buluş ve patentlerle Türkiye’ye katma değer katacaklardır” diye konuştu.
Türkiye’nin her geçen gün geliştiğine vurgu yapan Gayretli, “Türkiye’nin gelişime ihtiyacı var, insanımızın gelişime ihtiyacı var. Özellikle biz Gelişim Üniversitesi olarak da öğrencilerimizin her zaman destekliyoruz ve Malatya’daki yeni yetişen neslinde her zaman idealist olmasını istiyoruz. Çünkü buna ihtiyacımız var. Bizler Gelişim Üniversitesi olarak aktif, başarılı ve idealist bir neslin oluşması sağlıyoruz” dedi.