Giresun Federasyonu tarafından Feshane’de düzenlenen 9’uncu Giresun Günleri için son hazırlıklar tamamlanıyor.
Feshane’de 1-3 mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca sürecek olan Giresun Günleri her yıl olduğu kadar renkli geçmesi bekleniyor. Giresun il ve ilçelerinin doğal ve kültürel değerlerinin yer alacağı tanıtım günlerinde stantlar yerlerini alırken, açılışı beklemeden gelmeye başladıkları görüldü.
Giresun’dan, İstanbul’un en fazla göç aldığı illerden biri olduğunu belirten Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy; “Gurbette bulunan hemşirelerimiz, federasyon çatısı altında örgütlenmişlerdir. Memleketlerine hasret gurbetçilerimiz bu vesileyle yörelerinin kültürünü,değerlerini burada yaşadıkları gibi ilimizi de tanıtmış oluyoruz. Giresun Belediyesi olarak bizlerde bu tanıtımda yerimizi aldık. En iyi şekilde ilimizi tanıtacağız.”dedi.
Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güngör ise; “Giresun Günleriyle ilgili Giresun Valiliği alarak katıldık. İlimizi tarihi, turistik ve kültürel olarak tanıtacağız. Bu amaçla buradayız.Hazırlıklarımız son aşamaya gelmiştir.”dedi.
Feshane’de ki etkinliklerde ise köy evinden, yöresel kıyafetlere, yöresel yiyecek ve ürünlere kadar bir çok Giresun’a özgü doğal ve kültürel değerlerin yer alacağı stantların kurulumu sürüyor.