Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yeni yönetim kurulu, Amasra TTK İşletme Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ziyaretinde bulundu.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Sıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ ve şube başkanları ile birlikte Amasra TTK Taşkömürü işletmesindeki maden işçileriyle bir araya geldi. Demirci, vardiya çıkışı işçilerle görüşüp, GMİS genel kurulunda verdikleri destekler için teşekkür etti.
“OYNANAN OYUNLARI BOZACAĞIZ”
Ziyarette işçilere seslenen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Arslan şöyle konuştu: "Sendikada yönetici kademeleri değişebilir. Ama Genel Maden İşçileri Sendikası Türkiye’de ve dünyada adını altın harflerle yazdırmaya devam eder. İnşallah yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bu dönemde de başarılı çalışmalarımız devam edecek. Çünkü sizler de biliyorsunuz Türkiye Taş Kömürü Kurumu ve ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Özellikle ekmeğini yediğimiz, çoluk çocuğumuzu büyüttüğümüz, çoluk çocuğumuza torunlarımıza emanet edeceğimiz bu iş yerini ilelebet devam ettirmektir. Birileri oyun içerisinde olabilir. Ama o oyunu bozmak da hem sizlerin hem de bizlerin asli görevidir. Her zaman sizlere söylediğim bir söz var. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bizim tüm bu yaşananlardan sonra daha fazla kenetlenmemiz lazım. Yapılan 10. olağan genel kurulun ardından bizim kimseyi ötekileştirmek ve dışlamak gibi bir lüksümüz yok. Bu birlik beraberliğiniz için 650 arkadaşımın tamamına teşekkür ediyorum."
"BİR MAYIS’TA AMASRA’DAN DÖRT BİN KİŞİ İLE MADENCİ ANITININ ÖNÜNDE OLACAĞIZ"
İşçileri 1 Mayıs’taki etkinliğe de davet eden Arslan şöyle devam etti: "Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs’ta Amasra’da çalışan 650 arkadaşımın eşi ve çocuğu olmak üzere üçer kişiden bin 800 arkadaşımızla Zonguldak Madenci Anıtı önünde olmasını istiyorum. Bunu neden istediğimi de söyleyeyim herkesin gözü Amasra’da Armutcuk’ta buralarda ne kadar çalışan işçimiz yapılacak eyleme iştirak edecek? Biz işimize ve aşımıza sahip çıkmak zorundayız. Onun için sizden ricam burada çalışan 652 arkadaşımız ve Hema ve Denfa çalışanları ile beraber en az 3 bin-4 bin kişi konvoy halinde Zonguldak Madenci Anıtı önüne bekliyoruz."
“TTK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMALI”
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de şöyle konuştu: “Hepimiz biliyoruz ki maden işçileri büyük bir ailedir. Bu ailenin her bir ferdini kucaklayacak hep birlikte bölgemize ve madencilerimize hizmet edeceğiz. Birlik beraberlik ve bütünlük içerisinde hareket edeceğiz. Yeni dönemin en önemli sorunu işçi açıkları ve üretimin arttırılarak kurumun kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Bugün TTK’nın işçi açıkları var. İş sağlığı güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz. Hepimizin bildiği gibi 2014 yılında Soma’da tarihimizin en büyük iş kazası yaşandı. 301 arkadaşımız şehit oldu. Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu facianın ardından yasalar çıkartıldı denetimler görülmemiş bir şekilde arttırıldı. Yeni yasaların yanı sıra yeni yönetmelikler de çıkartıldı. Bu yeni yönetmeliklerde iş sağlığı ve güvenliği için alınması gereken ek önlemler için ek süreler verilmedi. Bugün TTK’nın bazı müesseselerinde yaşanan üretim durdurma uygulaması ek sürenin verilmemesinden kaynaklanmıştır. Bizler Ankara’da milletvekilleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile çeşitli görüşmeler yaptık. Unutmayalım ki TTK bir okuldur. 170 yıllık eğitim ve öğrenim kültürü var. Çipli takip sistemi, maske, basınçlı hava istasyonu daha yönetmeliklerde yokken TTK’da uygulamaya başlanmıştı. TTK bu konuda örnek oldu. Eğer TTK kömür üretmeyecekse Türkiye’de hiçbir kimsenin kömür üretme şansı yoktur. Üretim durdurma uygulamaları geçicidir. Nitekim girişimler sonucu ek süreler verildi. Bu şubelerimizde üretime devam edilecek TTK Genel Müdürlüğü’nden de ek süre içinde gerekli önlemleri bir an önce almasını bekliyoruz. Bizim için sizlerin canından ve güvenliğinizden daha önemli hiçbir şey olamaz. Bizler güvenli şartlarda çalışmak ve üretmek istiyoruz.”