Beşiktaş Belediyesi ile Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği (OKSUD) tarafından gerçekleştirilen ‘Ulusal İşitme Sağlığı Festivali yürüyüşünde elleri kulaklarında yürüyen üniversiteli gençler, işitme engellilerin dünyasına dikkat çekti.
Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanlari Dernegi (OKSUD) ‘Ulusal İşitme Sağlığı Festivali’ düzenledi. Beşiktaş Belediyesi’nin de desteklediği festivalin yürüyüşü Darphane önünden başlayarak Beşiktaş Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da eşlik ederken, bando takımı marşlarıyla elleri kulaklarında yürüyen üniversiteli gençler, işitme engellilerin dünyasına dikkat çekti.
“BEŞİKTAŞ ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI”
Etkinliğin çok özel bir amaç için düzenlendiğini belirten Başkan Murat Hazinedar, ”İşitmeye dayanan bir farkındalık oluşturan festival gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bugün burada Beşiktaş’ın kalbinde gençlerle birlikte çok önemli bir festivale imza atıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ENGELLİ BİREYLERİN HALKA KARIŞTIRILMASINDA ÖNEMLİ BİR ADIM”
Organizasyonu çok beğendiğini ifade eden Yavuz Akay isimli vatandaş, ”Biz üniversite olarak çok memnunuz bu organizasyondan, devamını bekliyoruz. Konuyla ilgili ciddi projeler ve çalışmalar var. İnşallah biz de elimizden geleni yapacağız. Engelleri kaldırmak adına biz de çalışmalarımızı hayata geçireceğiz” dedi.
Etkinliğin toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir etkinlik olduğunu belirten Ayşe Gör isimli üniversite öğrencisi, ”Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür ederiz öncelikle. Engelli bireylerin halka karışması adına güzel bir etkinlik bence. Çalışmalarla onlarla iletişime geçebilmemizde oradaki engeller kalkabilir. İletişim açısından ben bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Bu şekilde düşünürsek çok sayıda kişiyle iletişime geçebiliriz. Onların dilinden anladıktan sonra aramızda bir engel kalmıyor aslında” diye konuştu.