ISPARTA (İHA) – Isparta’da 304 bin 480 seçmenin oy kullanabileceği bin 23 sandıkta oy verme işlemi devam ediyor. Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisinde KOAH tedavisi gören 67 yaşındaki hasta bağlı bulunduğu oksijen tüpüyle sağlık görevlileri tarafından sedyeye konularak, oyunu kullanacağı okula getirildi.
Isparta’da 304 bin 480 seçmenin oy kullanabileceği bin 23 sandıkta oy verme işlemi saat 08:00’de başladı. Vatandaşlar sandıkların kurulduğu sınıflarda oylarını kullanırken, kabinlere fotoğraf makinesi ve cep telefonuyla girilmesine izin verilmedi.
SEÇİMLER DEMOKRASİNİN BAYRAM GÜNÜDÜR
Isparta Valisi Vahdetti Özkan, oyunu Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi’nde kullandı. Vali Özkan, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştıktan sonra oyunu kullandı. Seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ettiklerini belirten Vali Özkan, "İlimizde iyi bir seçim süreci geçti. Çok nitelikli şekilde siyasi partilerimiz demokrasi ve hukukun temel kuralları çerçevesinde kendi faaliyetlerini icra ettiler. Bu vesileyle tüm Ispartalı hemşerilerimize teşekkür ederim. Demokrasilerde siyasi partiler olmazsa olmazımızdır. Siyasi partiler vasıtasıyla milletimizin tercihlerini karar mekanizmalarına yansıtma yönümüz. Seçim günleri demokrasinin bayram günüdür, Milletin iradesi nasıl tecelli ederse, bu anlamda millet huzur içinde faaliyetlerini icra edecektir" dedi.
KOAH HASTASI SEDYEYLE GETİRİLDİ
Öte yandan, Isparta Sağlık Müdürlüğü ekipleri, oy kullanmaya gidemeyecek kadar hasta ve yaşlı olan kimseleri ambulansla sandığa taşıdı. Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisinde Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) tedavisi gören 67 yaşındaki Ali Aktaş, bağlı bulunduğu oksijen tüpüyle sağlık görevlileri tarafından sedyeyle konularak, evde sağlık hizmet aracıyla oyunu kullanacağı Bağlar İlkokuluna getirildi. Vatandaşların da yardımıyla okulun ikinci katına getirilen Aktaş, sedyeyle girebildiği kabinin içinde oyunu kullandı. Pusulasını koyduğu zarfın, görevlilerce sandığa atılmasını istemeyerek, zarfı sandığa kendisi atan Aktaş, daha sonra vatandaşlarla taşındığı ambulansla hastaneye döndü. Aktaş, yaşına ve hastalığına rağmen oy kullanmak için geldiğini ifade etti. Memleketin geleceği için oy kullanmaktan vazgeçmediğini vurgulayan Aktaş, herkesin oyunu kullanmasını istedi.