İzmir’de aniden bastıran sağanak yağışla birlikte gelen sel suları, asfaltları yerinden sökerek önüne ne geldiyse sürükledi.
İzmir ve bölgesinde aninden bastıran sağanak yağış hayatı felç etti. Kentte dakikalar içerisinde etkili olan sağanak, seli sularını da beraberinde getirdi. Bazı bölgelerce onlarca ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar, evlerindeki ve iş yerlerindeki suları tahliye etmek için yoğun çaba saffetti. Öte yandan sel suları bazı bölgelerde önüne ne geldiyse sürükledi. Çok sayıda araç sel sularından zarar gördü. Konak’ın Yenişehir semtindeki Gaziler Caddesinde, sel suları asfaltı yerinden söktü. Asfaltta meydana gelen kaymalar nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.
DOLU ALSANCAK’I BEYAZA BÜRÜDÜ
Bazı bölgelerde etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu ise sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle Alsancak semti ve Kordon bölgesinde etkili olan şiddetli dolu araçlara zarar verdi. Yağışların sona ermesiyle bitlikte, vatandaşlar iş yerlerindeki doluları temizlemeye çalıştı. Mayıs ayında oluşan manzaralar ise, kış mevsimini aratmadı.