Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170’inci yıldönümü kutlamaları, İzmir’de Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı, ardından geçit töreni yapıldı.
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Celal Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis müdürleri, amirleri, komiserleri ve memurlarının hazır bulunduğu törende Celal Uzunkaya, Anıt Şeref Defteri’ne şöyle yazdı: “Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan polis teşkilatının, kuruluş yıldönümümüzde mesai arkadaşlarımla birlikte huzurunuzdayız. 170 yıllık tarihini; şan, şeref ve kahramanlık destanları ile süsleyen, kökleri tarihin derinliklerinden günümüze kadar bu ülkenin milletin ortak kültür ve değerleri ile beslenip büyüyen, halkımızın can ve mal emniyetini sağlama, ülkenin birlik ve bütünlüğünü koruma için gerektiğinde en değerli varlıkları olan canlarını bile seve seve vermeyi şiar edinen emniyet teşkilatı, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarıyla, anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talipleri ekseninde, ne güvenlikten ne de özgürlüklerden ödün vermeden, birini diğerine ötelemeden, güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu, hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği, adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan, toplumun her kesiminin sevgi, saygı ve desteğini alarak halkla bütünleşmiş bir görev anlayışını sürdürmek ve geliştirmek en temel hedefimizdir.’’
GEÇİT TÖRENİ YAPILDI
Kutlamalara daha sonra Cumhuriyet meydanında resmi geçit töreniyle devam edildi. Geçit törenine vali Mustafa Toprak da katıldı. Burada konuşan Uzunkaya, İzmir genelinde işlenen suçların her yıl ortalama yüzde 80’ini ‘şahsa ve mala işlenen suçlar’ teşkil ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 yılında bir önceki yıla göre; mala karşı işlenen suçlarda yüzde 3, öldürme olaylarında yüzde 18, yaralama olaylarında yüzde 4, kapkaç ve yağma olaylarında yüzde 2 ve toplam suçlarda yüzde 1 oranında azalma sağlandı. Aynı zamanda suçların aydınlatılması oranının da yüzde 1 artmış olması memnuniyet vericidir. Bu başarının artırılarak sürdürülmesi ve bir tek vatandaşımızın bile mağdur olmaması için, bizlere bugüne kadar verdiğiniz desteğin kesintisiz ve daha güçlü şekilde devam etmesini siz değerli İzmirliler’den bekliyoruz."
Konuşmanın ardından törende emniyet müdürlüğünde görev yapan asayiş şube, çevik kuvvet ve trafik denetleme şube müdürlüklerine bağlı polis ekipleri geçit törenine katıldı. Polis çocukları, polis kıyafetleri ile geçit törenine katıldı. Polis Haftası kutlamaları, geçit töreniyle sona erdi.