Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Elazığ Şubesi, Genel Başkan Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.
KADEM, 9. şubesini Elazığ’da tarihi Harput Mahallesi’nde açtı. Açılış törenine, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ile il protokol eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. KADEM Elazığ Şube Başkanı Esra Soylu’nun açılış konuşmasının ardından KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz söz aldı. KADEM’in kadının sosyo-ekonomik, siyasal, kültürel anlamda güçlenmesini arzu ettiğini belirten Yılmaz, "Bu yönde çalışmalar yürütürken aynı zamanda kadınlar arasındaki dayanışmayı, birlikteliği, kadınların sorunlarını yerel ve ulusal düzeyde tartışmayı da görmek isteyen bir dernektir. KADEM’de tartışabilir, konuşabilir ve kendi adınıza yeni projeler, fikirler üretebilirsiniz. Tarihin hiçbir kesitinde ve medeniyette kadının aklına, ruhuna, gönlüne değmeyen hiçbir devrim, hareket, oluşum karşılık bulmamıştır. Ailenin bütünlüğünü, birlikteliğini önceleyen kadının erkeği, erkeğin kadını tamamladığını söyleyen, devletin kadın olmadan hayatta var olamayacağına inanan, kadının temsilinin aile içerisinden bürokrasiye, siyasete kadar arttırılmasını gerekliliğini söyleyen bir sivil toplum örgütüdür" diye konuştu.
KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan ise, "Türkiye kadınlarının ihtiyaçlarının ve mağduriyetlerinin giderilmesi, kadınların karar mekanizmalarında daha iyi temsil edilebilmesi için 2 yıl önce yola çıktık. Çok güzel işler yaptık ama İstanbul’da kalamazdık. Türkiye’nin her tarafına dağılmalıyız dedik. Türkiye’nin tüm kadınlarıyla birebir iletişime geçmeliyiz, onların problemlerini birebir dinlemeliyiz dedik ve bu yolda bugün Elazığ temsilciliğimizi açıyoruz. Bizim çalışmalarımıza bambaşka bir heyecan ve renk katacağına inanıyorum. Bu gönüllü ruh ülkenin kalkınması için çok çok önemli. O yüzden bu gönüllü ruhu taşıyan, Elazığ’da bu çalışmaların başlamasına destek olan tüm Elazığ ekibimize ve aynı zamanda belediye başkanımıza, tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yaptığı kısa konuşmada, her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.
İl Müftüsü Peyami Güngör’ün dua etmesinin ardından KADEM Elazığ Şubesi protokol üyelerinin kurdele kesimi ile açıldı. KADEM Genel Başkanı Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan, daha sonra şube binasını gezdi.