Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen tekne motorları, düzenlenen törenle Jamaika Ulusal Çevre ve Planlama Ajansı (NEPA) yetkililerine teslim edildi.
TİKA, Karayipler bölgesindeki faaliyetlerine devam ediyor. Dominika, Grenada, Dominik Cumhuriyeti, Haiti, Jamaika’nın da içerisinde olduğu bölgede bulunan ada ülkeleriyle işbirliği ve proje çalışması yürüten TİKA, faaliyetlerini Karayip ada ülkelerinden Jamaika’ya yapılan tekne motorları temini ile sürdürüyor. Jamaika Ulusal Çevre ve Planlama Ajansı (NEPA) tarafından dünyanın en büyük 7. doğal limanı olan Kingston-Port Royal’in denetiminde kullanılmak üzere TİKA tarafından temin edilen tekne motorları düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Türkiye’nin Jamaika Fahri Konsolosu Dr. Arnold Foote, NEPA Planlama, Proje Değerlendirme ve Araştırma Direktörü Novlette Douglas, NEPA Proje Müdürü Sheries Simpson, NEPA Halkla İlişkiler ve İletişim Müdürü Patrice Gilpin ve NEPA yetkilileri katıldı. Düzenlenen törenin ardından Jamaika Fahri Konsolosu Arnold Foote, NEPA ve TİKA yetkililerinin de katıldığı kısa bir çevre turuyla test edilen motorların anahtarları yetkililere teslim edildi.
NEPA yetkilileri, söz konusu tekneler için temin edilen motorlar aracılığıyla bir süre önce yaşanan deprem nedeniyle büyük bir bölümü sular altında kalan Port Royal’den başlayarak tüm limanın denetlenmesine ve bölgede bulunan endemik türlerin izlenmesine büyük katkı sağlanacağını belirterek, TİKA tarafından yapılan destek için teşekkürlerini ifade ettiler. NEPA yetkilileri, söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.