3. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliklerinin sürdüğü Adana’da, çiçek açmış turunç ağaçlarının budanması ve bazılarının kaldırım çalışması nedeniyle sökülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve gerçekleşecek 150’ye yakın aktiviteyle yerli yabancı 50 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefleyen Portakal Çiçeği Karnavalı 2 gün önce başladı.
Sanat, kültür ve spor etkinlikleri kentin dört bir yanında hız kesmeden devam ediyor. Çiçeklerinin kokusuyla karnavalın simgesi olan turunç ağaçları karnaval etkinliklerinin yoğun olduğu merkez bölgelerde süslendi.
Kentin işlek bölgelerinden biri olan Çukurova ilçesindeki Süleyman Demirel Bulvarı’nda karnavalın sembolü çiçek açmış turunç ağaçlarının budanması ve bazılarının kaldırım çalışması nedeniyle sökülmesi ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı ağaçların ise iş makineleri nedeniyle zarara uğradığı görüldü. Çiçeklerin kokusundan mahrum kaldıklarını anlatan vatandaşlar bu işlemin karnaval zamanına denk getirilmesini eleştirdi.
Nehire Özütüm (75) adlı vatandaş, Portakal Çiçeği Karnavalı için kente gelen insanların bu caddede portakal çiçeği kokusunu hissedemeyeceğini anlattı. Kesilip atılan bir dalı eline alan Özütüm, “Biz şimdi bunları kurutup saklayacağız, çünkü bir daha göremeyeceğiz” dedi.