Edirne’de temsili askerlik yapacak olan engelli gençler için düzenlenen eğlencede gençlerin ellerine kına yakıldı. Modern dans ve zeybek gösterisi sunan engelli gençler, annelerinin kendilerini askere uğurlama konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Faika-Raika-Şahika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ve İş Okulu’nun katkılarıyla engelli çocuklar için düzenlenen temsili asker eğlencesine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, kamu ve kurum müdürleri ile engelli aileler ve çocukları katıldı. Faika-Raika-Şahika Erkurt Kardeşler İlköğretim Okulu ve İş Okulu Müdürü Osman Dönmez yaptığı konuşmada, "Hayırlı evlat yetiştirmek dileğiyle sizlerin huzurunuzda gençlerimizin kınalarını yakacağız ve onları askere göndereceğiz. Güle güle gidin, güle dönün vatan evlatları. Unutmayın her şey sizin için, her şey vatan için" dedi.
Temsili olarak askere gidecek olan engelli Armağan Alırat, "Bizler de yüreklerimizde vatan sevgisi, başımızda analarımızın helalliği ile gidiyoruz. Engelsiz gönüllerimiz ve sonsuz sevgimizle birliği temsil etmek istiyoruz. Bizlere destek olduğunuz için bütün arkadaşlarım adına teşekkür ederim" diye konuştu.
"ALLAH’IM SENİ BANA EMANET ETMİŞTİ, ŞİMDİ BEN SENİ ASKER OCAĞINA EMANET EDİYORUM"
Temsili olarak askere gidecek olan engelli gençlerden Uğur Sarıoğlu’nun annesi Nurşen Sarıoğlu ise konuşmasında, "Geceler boyunca üstü açıldığında usulca koklayıp üzerini örttüğüm asker annesi olduğum için bugün inanılmaz coşkulu ve gururluyum. Doğduğun günden çakı gibi asker olduğun bugüne kadar Allah’ım seni bana emanet etmişti. Şimdi ben seni asker ocağına, saygı değer komutanlarıma emanet ediyorum" dedi.
Asker adayı Uğur Sarıoğlu, annesinin konuşması esnasında gözyaşlarını tutamadı. Sarıoğlu, hayallerinin gerçek olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde engelli gençler ve aileleri kına alayı oluşturdu. Anneleri tarafından ellerine kına yakılan gençler doyasıya eğlendi.