Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobanili öğrenciler için 24 derslikli prefabrik okul açıldı.
DAİŞ ile Kürt gruplar arasında Kobani’de yaklaşık bir yıldır süren çatışmalar, en çok da öğrencileri zor durumda bıraktı. Eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrenciler, Türkiye’de sığındıkları çadır kentte eğitimlerini sürdürme imkanı buldu. Suriye’deki DAİŞ saldırılarından kaçarak, Suruç çadır kentine yerleşen Kobanili öğrenciler için 24 derslikli prefabrik okul açıldı. 45 kişilik dersliklerde 2 bin öğrenci ders görecek.
Çadırkent Müdürü Mehmet Han Özdemir, “Bu prefabrik okul, öğretmen odasıyla, bekleme odasıyla, idare odalarıyla çok modern bir okul oldu. Prefabrik okul haricinde 92 derslik çadırlarda eğitim gören öğrencilerimiz için ihtiyaca binaen yeni eğitim alanları açılacak. Şu an çadır kentte yaklaşık 6 bin öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA RAHAT EĞİTİM GÖRECEK”
Kobanili öğretmen Sare Muhammed ise öğrencileri için yeni bir okul yapılmasının mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Prefabrik okulda verilen eğitimin, çadırlara göre çok rahat olduğunu söyleyen Sare Muhammed, “Öğrencilerimiz de prefabrik binada eğitim görmekten çok memnun, çünkü sınıflar klimalı ve ferah. Bu nedenle böyle bir yerde eğitim vermenin çok yararlı ve verimli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
“ÇADIRLAR ÇOK SICAKTI”
Öğrenciler ise Suriye’deki savaştan dolayı eğitimlerine ara vermek zorunda kaldıklarını, çadır kente yerleştikten sonra eğitim almaya devam ettiklerini belirterek, “İlk zamanlar çadırlarda eğitim görüyorduk ve çadırlar çok sıcaktı. Şimdi ise klimalı ve ferah sınıflarda ders görmekten çok mutluyuz” dedi.