Kolombiya’nın ilk Türkiye Büyükelçiliği görevini sürdüren Fernando Panesso, İzmir Üniversitesi’ni ziyaret etti. Türkiye’de 479 Kolombiyalının yaşadığını ve 80’inin üniversite öğrencisi olduğunu belirten Panesso, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve onları Kolombiya’ya davet etti.
2011 yılından bu yana Kolombiya’nın ilk Türkiye Büyükelçiliği görevini sürdüren Fernando Panesso, Kolombiya İzmir Fahri Konsolosu Eli Alharal eşliğinde İzmir Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette büyükelçiye eşi Patricia Panesso’nun yanı sıra Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da eşlik etti. Büyükelçi Panesso, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in de bulunduğu söyleşide Türkiye ile Kolombiya’nın ekonomik ilişkilerini değerlendirdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencileri Kolombiya’yı görmeye davet eden büyükelçiye söyleşi sonunda teşekkür plaketini, eşi Patricia Pannesso’ya ise çiçeğini Rektör Erciyeş takdim etti.
“EŞİM VE BEN İZMİR’E AŞIK OLDUK”
Her yıl Kolombiyalıların Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını ifade eden Panesso, “2011’de 2 bin Kolombiyalı Türkiye’yi ziyaret ederken 2014’te bu sayı 30 bine yükseldi. İstanbul çok güzel, Kapadokya’da peribacaları ve balonla tur harika. Ancak Kolombiyalılar İzmir’e gelince şehrin güzelliğine ve insanların sıcaklığına aşık oluyorlar. Eşim ve benim için de aynı şey oldu. Cennette yaşıyorsunuz” diyerek İzmir’e olan hayranlığını dile getirdi.