Günümüzde özellikle ülkemizde Kpss memur, memur haberleri gibi konular birçok vatandaş tarafından takip edilmektedir. Bu sebepten ötürü sosyal medya başta olmak üzere binlerce medya organında hergün bu tarz haberler önemli yer teşkil etmektedir.

Kpss memur alımları her sene düzenli olarak gerçekleştilmektedir. Bu, istihdama yönelik talebe göre yıl yıl değişkenlik göstermektedir. Memur adaylarının atanabilmesi için en az lise mezunu olması şartı aranmaktadır. Ayrıca kpss sınavından almış olduğu puanın da değerlendirilmesi yapılacaktır. Bazı kurumlar memur alımlarında kpss puanı istemedikleri gibi, bazı kurumlar bu şartı ararlar. Kpss puanı arayan çoğu kurum veya kuruluşlar kpss puanından hariç yazılı sınav, sözlü mülakat gibi eleme yöntemlerine başvurabilirler. Atanma aşamasından başarıyla geçen adaylar, atandığı kurumun istediği evrakları teslim ederek memuriyet hayatına atılırlar. Kpss memur atama puanları adayların bitirmiş oldukları yüksek öğrenim türüne göre de değişkenlik gösterir. Örneğin, sağlık bölümünden mezun olmuş bir adayın atanması için minimum 60-70 puan yeterli olurken, ekonomi bölümünden mezun olmuş bir adayın atanması için minimum 80-85 puan alması gerekecektir. Bunların dışında atama için gerekli şartlar arasında yaş sınırı da yer almaktadır. Çoğu resmi kurum 40 yaşını doldurmuş adayı memurluk için kabul etmemektedir.

Ülkemizde her sene kpss memur alımları için hazırlık yapan milyonlarca insan vardır. Bu sebeple bunların önemli bir kısmı da, medyada çıkan memur haberleri temalı haberleri takip etmektedir. Türkiye'de sosyo-ekonomik kıstasa bağlı olaraktan insanlar bir resmi kuruma memur olabilmek için adeta birbiriyle yarışmaktadır. Bunda özel sektörde yapılan ücretlendirmenin düşük olması, genç nüfusun fazla olması, ülken sanayisinin gelişmemiş olması ve buna bağlı olarak sanayide yeterli istihdamın sağlanamaması gibi etkenler neden olarak gösterilebilir.