Anadolu Üniversitesi’nin mezuniyet törenlerinin ikinci oturumuna, Gezi olaylarında hayatını kaybeden “Ali İsmail Korkmaz” damgasını vurdu.
2 Eylül Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda 6 oturumda gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin ikinci oturumunda, Eğitim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi mezun öğrencileri kep atmanın heyecanını yaşadı. Buradaki tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcıları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın açılış konuşması ile devam etti. Tören, akademisyenler tarafından öğrencilere temsili diplomaların verilmesinin, mini konserlerin ve hep birlikte kep atılmasının ardından sona erdi.
ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI
Öte yandan mezuniyet törenlerinin ikinci oturumunda öğrenciler, Eskişehir’deki Gezi olaylarında hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ı unutmadı. İki öğrenci, Ali İsmail Korkmaz’ın resminin bulunduğu ve “Hiçbir zaman mezun olamayacağım” pankartıyla salona girdi. Buna karşılık tribünde bulunan bir seyirci de, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” yazılı pankart açarak öğrencilere destek verdi. Ayrıca Ali İsmail Korkmaz, geçen yıl ki mezuniyet töreninde de aynı şekilde anılmıştı.