Edirne Belediyesi, UNESCO Alan Yönetimi Birimi ve Edirne Bisiklet Kulübü Derneği işbirliğinde ’Mimar Sinan’a Saygı Turu’nun birinci etabı gerçekleştirildi.
Selimiye Camisi ve Külliyesi’nin Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınışının 4. yıl dönümünde düzenlenen ’Mimar Sinan’a Saygı Turu’ Selimiye Camii önünden başladı. Selimiye Camii, Saraçlar Caddesi, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Karaağaç, Lozan Anıtı parkuru güzergahında seyreden bisikletliler, turu Karaağaç Lozan Anıtı’nda sona erdirdi.
’Mimar Sinan’a Saygı Turu’na Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğlu, EBİS Başkanı Sadi Çalışkan ve vatandaşlar bisikletleriyle katıldı. Program öncesi konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Selimiye Camii’nin UNESCO listesine girmesinden dolayı bisiklet turu yaptıklarını belirterek, Selimiye Camii UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğu ile birlikte tura katıldıklarını söyledi. Başkan Gürkan Karaağaç yolu Lozan Caddesine 6 metre genişliğinde bir bisiklet yolu yaptıklarını sözlerine ekledi.
Selimiye Camii UNESCO Alan Yönetimi Başkanı Yusuf Şamiloğu ise, Selimiye Camii’nin UNESCO’ya girişinin 4’üncü yılı kapsamında bisiklet turu düzenlediklerini dile getirerek, "Belediye Başkanımız bize yaptığımız tüm etkinliklerde bize destek oldu. Edirne Bisiklet Kulübüne de çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda bizlere destek verdiler. Her şey Selimiye için. Biz bugün Selimiye önünden Lozan Anıtı’na gideceğiz. Yarın da profesyonel bisikletçi arkadaşlar, Selimiye’den Süleymaniye’ye gidecek. Böyle bir bir etkinliğimiz var. İki dünya mirası listesinde olan eserimiz Selimiye’den başlayarak Süleymaniye’ye giderek, bitiş noktası Süleymaniye olacak" dedi.
Edirne Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Sadi Çalışkan ise bisikletin artık Edirne’de günlük kullanıma girdiğini belirterek, desteklerinden dolayı belediyeye teşekkürlerini iletti.
’Mimar Sinan’a Saygı Turu’ yarınki ikinci etabında Selimiye Camii önünden başlayarak İstanbul Süleymaniye Camii önünde son bulacak.