Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Dünya Ağaç Günü Kutlamaları”, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından tüm ülkeye canlı yayınlarla aktarılacak.
21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış seremonisi ile başlayacak olan kutlamalarda 68 ülkeden 300 ahşap sanatçısı, bilim adamı ve yöneticinin yanı sıra binlerce Eskişehirli tüm dünyaya ‘Ağaç Güzeldir’ mesajını iletecek. Türkiye ve dünyadan birçok doğaseverin katılımıyla gerçekleşecek olan Dünya Ağaç Günü Kutlamaları, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından canlı olarak takip edilecek.
İHA CANLI YAYINLAYACAK
Yayını kullanmak isteyen tüm yayın kuruluşlarına logosuz ve şifresiz canlı yayın görüntüsü sağlayacak olan İhlas Haber Ajansı, kutlamaları sıcağı sıcağına tüm ülkeye aktaracak. Aynı zamanda yayın kuruluşları temsilcileri İHA aracılığıyla bağlı bulundukları televizyon kanallarına canlı bağlanıp sunuş yapabilecek.
AĞACIN DEĞERİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLECEK
50 bin dönümlük bir araziye Türkiye’nin ilk Barış ve Kardeşlik Ormanı’nın oluşturulacağı kutlamalarda yine dünyanın en geniş kapsamlı ahşap sanatları sergisi de hizmete açılacak. Türk Pop Müziğinin önemli guruplarından Gripin’in de konser vereceği kutlamalar kapsamında bilimsel çalışmalar ve sempozyumlarla ağacın değeri gözler önüne serilecek.