Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, 12 Haziran’da ilk duruşması görülecek davada sadece nefsine zulmetmiş, haddini, hududunu bilmeyen 3 kişinin yargılanamayacağını belirterek, “Bu mahkemede insanlık yargılanacak” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 Mayıs 2015 tarihinde Mersin’e gerçekleştireceği ziyaretin ön çalışmasını yapmak üzere Mersin’e gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve CHP Mersin il yöneticileri ile birlikte Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret etti. Aslan ailesinin, merkez Akdeniz ilçesi Barış mahallesi Özgecan Aslan sokağındaki evine, Özgecan’ın katledilmesinin ardından ikinci kez gelen Nazlıaka, ziyarette duygulu anlar yaşadı. Nazlıaka ve CHP’lileri, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan karşılarken, dışarıda olan ablası Beste de ziyaretin sonuna katılabildi.
Ziyarette, Özgecan’ın babası ve annesine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun selamını ileten Nazlıaka, 13 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nun Mersin’e geleceğini belirtti. “Ondan önce ben de bir uğramak istedim size” diyerek, Özgecan Aslan davasının ne zaman başlayacağını soran Nazlıaka, Aslan ailesinden ’12 Haziran’ yanıtını alınca, ilk duruşmaya katılacağını söyledi. İlk ziyaretinde, “Özgecan masumiyetin, güzelliğin ve barışın sembolü oldu” dediğini anımsatan Nazlıaka, “Hakikaten öyle bir sembol oldu ve o sembol her zaman yaşayacak” ifadesini kullandı.
“KIZIM, ‘BEN İNSANLARI RUHUMLA SEVİYORUM’ DERDİ”
Ziyaret için teşekkür eden baba Mehmet Aslan da, kendi dünya görüşlerinin ideolojilerin üzerinde bir görüş olduğunu vurgulayarak, “Biz annemizden, babamızdan, töremizden, sevgi, barış, güzellik ve doğruluktan başka bir şey görmedik. Tabiri caizse kötülüklere gözümüz kör bir şekilde büyüdük. Kötülüğe karşı gözümüz kördük. Biz sadece içimizde olan şeylerle dünyaya baktık, öyle gördük. Çocuklarımızı da öyle yetiştirdik. Herkese ve her şeye karşı saygılı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Hakikatin dağların arkasında değil, açık ve seçik olarak ortada olduğuna inandığını aktaran Aslan, “O anlamda, güzel yavrum 1,57 boyundaydı ve 1,57 boyunda ‘ben insanları ruhumla seviyorum’ dediği, gerçekten zaman zaman konuştuğumuzda dile getirdiği bir şey vardı, ‘Baba senin o kadar anlattığın şeyleri ben düşünüyorum, fakat dışarıya çıktığımda ben insanları anlamakta zorlanıyorum’. Yani çocuk konuştuklarımızın üzerinde düşünüyor fakat kavrayamıyordu. ‘Ben dünyanın en iyi psikologu olacağım ve bu insanların hepsini iyileştireceğim’ diyordu. Ben de ‘Zamanı geldiğinde sana daha güzel şeyler öğreteceğim’ diyordum” şeklinde konuştu.
“AÇILAN YENİ EVRENSEL KAPIDA YALNIZ SEVENLER KAZANACAK”
Artık evrensel boyutta açılımı yapılmış olan, fakat daha henüz birçok kişinin de idrak edemediği bir hakikatin tecelli etmeye başladığına işaret eden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “O da adına bilgi iletişim çağı dediğimiz ama bilgi iletişimini sadece bilgisayarlar aracılığıyla bilginin bir yerden bir yere iletilmesindeki hızı ve teknolojiyi algılıyorlar ki, esas iletilmemiş olan bir bilgi var. O da artık insanların sevgi ve barışta birleşmeleri gerektiği, sevmeyi bilmeyenin, barış için gönülden çalışmayan herkesin kaybedeceği bir evrensel hakikate giriş yapıyoruz. Evrensel bir çağ açılıyor, evrensel düzeyde sadece dünyevi anlamda değil, evrensel bir kapı açılıyor. Bu evrensel kapıda geçerli olan bir tek şey olacak, yalnız sevenler kazanacak”
“BU MAHKEMEDE İNSANLIK YARGILANACAK”
Özgecan’ın katledilmesini de bu bağlamda değerlendiren baba Aslan, şunları söyledi: “Bu şekilde tecelli etmiş olan bir olay var ve benim inandığım şudur ki, burada sadece 2 tane, 3 tane nefsine zulmetmiş olan, haddini, hududunu bilmeyen 3 kişi yargılanmayacak. Bu mahkemede insanlık yargılanacak. Bu mahkemede her şey sembolik, hakikat insanların algı boyutunun dışında görülmektedir. Allah’a şükürler olsun ki, bizi nefsimizin eline düşürmedi, nefsimizin eline bırakmadı. Ağzımızdan güzel şeylerin çıkmasını sağladı Rabbim. Bu anlamda çok şükrediyorum. Umulur ki, her şey insanların iyiliği ve güzelliği için olur. Dileğim budur.”
BABA ASLAN, KAMPANYAYA DESTEK İSTEDİ
Ziyarette, Özgecan’ın hayalini gerçekleştirmek için başlattıkları kampanyayı anımsatan ve CHP’den kampanyaya destek isteyen Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “Özge’min bir hayali vardı, ‘Ben dünyanın en iyi psikologu olacağım, dünyadaki bütün insanları iyileştireceğim’ diyordu. Biz de hem o hayali gerçekleşsin hem de biz yavrumuzun hayaliyle uğraşırken birazcık hem onun hatırasına hem onun hayaline sahip çıkarak belki biraz psikolojik olarak motive oluruz düşüncesiyle bir rehabilitasyon merkezi kurma çalışmamız vardı. Bu anlamda 3 tane GSM operatöründe geçerli olmak üzere bir SMS kampanyası başlatıldı. 1396’ya ‘OZGECAN’ yazıp gönderiyoruz. Bu anlamda gerek gençlik kollarınızda gerek kadın kollarında bu konuyla ilgili bu mesajın iletilmesi ve çoğaltılmasına katkıda bulunursanız çok sevinirim. Banka hesap numaraları da var. Bu konuyla ilgili broşürler var” diyerek, kampanya broşürünü CHP’lilere verdi.
CHP Ankara İl Başkanı Keskin, CHP olarak bu konuyla ilgili bir kampanya başlatacaklarını söylerken, Aylin Nazlıaka da her türlü desteği vereceğini belirtti.
Ailenin yanından ayrılmasının ardından İHA’ya açıklama yapan Nazlıaka, şunları söyledi:
“Daha önce de cenazenin ertesi günü burada olmuştum, baş sağlığı dilemek amacıyla. Şimdi tekrar kendilerini ziyaret etmek istedim. 12 Haziran’da yapılacak olan duruşmaya da katılacağım. Ama bunun yanı sıra bir kampanya başlatmışlar, 1396’ya SMS yollanmasını istiyorlar. ‘OZGECAN’ yazarak bu numaraya bir SMS yollandığı takdirde toplanan paralarla bir rehabilitasyon merkezi açmak istiyorlar. Biz de bu konuda parti olarak da üzerimize düşeni yapacağız. Ben Aylin Nazlıaka olarak sadece münferit olaylarla değil, tüm kadın cinayetleri, tüm kadın katliamları, tüm kadına yönelik şiddetin her zaman karşısında yer aldığım gibi bunda da yer alacağım ve bu kampanyaya da elimden gelen desteği sunacağım.”