Sağlık Yatırımları Değerlendirme toplantısı kapsamında Sakarya’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerini değerlendirerek, “AK Parti yeni anayasa borcunu milli iradenin desteğiyle başaracaktır” dedi.
Sağlık Yatırımları Değerlendirme toplantısı kapsamında Sakarya’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, ziyaretin ardından domuz gribi ve 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Vali Coş’u ziyareti sırasında konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Domuz gribi ve grip enfeksiyonları ile ilgili yaşadığımız pikler var. Genelde Ekim - Kasım aylarında başlayan ve Nisan aylarında da son bulan, o dönemlerde de pikler yaşıyoruz. Bu yıl itibarı ile Şubat sonu başlayan, Mart ayında devam eden grip vakalarında artış yaşadık. Şuanda düşme döneminde vakalar bu hafta ve önümüzde ki hafta itibarı ile vaka sayısındaki düşmeler hızla devam edecek. Ve griple ilgili konu gündemden kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye milli iradenin hukuku anlamında, sandığın hukuku anlamında geçtiğimiz 60 yıllık dönemde çok ağır bedeller ödedi. Yani 1960 darbesinin milli iradenin temsilcileri idam ile cezalandırılarak bedel ödediler. Ondan sonra, 1980 darbesi, 28 Şubat bütün bunların ağır bedellerini ödeyen tek bir kitle var, oda millettir, milletin iradesidir, sandığın hukukunun korunamamasıdır. AK Parti döneminde de benzer süreçlerin yaşanması ile ilgili birçok tuzak kuruldu, birçok tezgah planlandı. Ama çok şükür ki milli iradenin hak ve hukukuna müdahale edilememesi ile ilgili AK Parti iktidarı milletten yana durdu ve milletin hak ve hukukunu belirli hesaplar yapanlara teslim etmedi. Bu alanda 7 Haziran seçimleri önemli. İnşallah 7 Haziran seçimlerinden sonra, bu ülkeye, bu millete siyasetin çok büyük bir borcu var. Yeni bir anayasa, inşallah yeni bir anayasa borcunu da milli iradenin verdiği yetki ile AK Parti bunu da başaracaktır.”
Sakarya İl Sağlık Yatırımları Değerlendirme ve Karar Toplantısı’nda konuları dinleyen Bakan Müezzinoğlu, toplantı sonrasında ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti.