Soma davasının ilk duruşmasının beşinci oturumunda sanık avukatlarından bazılarının geçen hafta yaşanan tepkilerden dolayı duruşmaların kapalı yapılması ya da gerekli güvenliğin sağlanmaması durumunda başka bir ile alınmasını istediklerinin ortaya çıkması gerginliğe neden oldu.
Soma’da, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın ilk duruşmasının beşinci oturumunda tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Sanık avukatlarından bazılarının duruşma öncesinde geçen hafta yaşanan tepkilerden dolayı, duruşmaların kapalı yapılmasını ya da gerekli güvenliğin sağlanmaması durumunda, başka bir ile alınmasını istediklerini öğrenen bazı madenci yakınları gözyaşlarına boğulurken bazıları sinir krizi geçirdi.Davada verilen arada sanık avukatlarının davanın başka bir ile alınması talebine şehit madenci yakınları tepki gösterdi. Gözyaşlarını tutamayan madenci ailelerini diğer madenci yakınları sakinleştirdi.
Verilen arada tepkisini dile getiren şehit madenci eşi, hiç kimsenin suçunu kabul etmediğini belirtti. Madenci eşi etrafa bağırarak "Ölenlerin mi bu suç. Konuşmak istemiyorum ben. O katilleri konuşturun. O katiller konuşsun. Yalancılar konuşsun. Nasıl gidecek onlar öteki dünyaya. Nasıl gidecek onlar” şeklinde konuştu.
Maden şehidi İbrahim Duman’ın babası İsmail Duman da 11 aydır canının yandığını söyledi. 11 aydır gecesinin gece, gündüzünün gündüz olmadığını belirten Duman, "Yazıklar olsun onlara. 11 ay oldu. Günüm ağlamakla geçiyor. Başımda siyah saç kalmadı. Yazıklar olsun onlara. Önce o yalancıları konuşturun” dedi.