Sarıgöl ve çevresinde dün akşam saatlerinde aniden başlayan dolu yağışı, üzüm bağlarında zarar verdi.
Aniden bastıran sağanak yağmur ve dolu ilçede esnafları adeta esir alırken; Sarıgöl merkez, Tırazlar, Ahmetağa, Bereketli, Çanakçı, Sığırtmaçlı ve Emcelli mahallelerindeki binlerce dekarlık üzüm alanında zarara yol açtı. Bir saate yakın sürekli yağmur nedeniyle Sığırtmaçlı mahallesine sel suları akması korkulu anlar yaşattı.
Dolunun verdiği zararın ancak bugün belirlenebileceğini ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Aniden bastıran sağanak yağmurla birlikte dolu üzüm bağlarımızda zarara neden oldu. Özellikle Ahmetağa ve Çanakçı Mahallelerindeki bağlarda zararımız çok. Zarar diğer alanlarda da var. Bir an önce zarar belirleme çalışmalarına başlanmalı ve çiftçilerimizin zarardan doğan mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir" dedi.
Dolu ve yağmurun diğer ürünlere de etkilediği belirtilirken, Sarıgöllü üzüm üreticisi Mesut Akbaş’ın dolusavar adını verdiği üzüm bağında dolunun zarar vermediğini belirterek, "Her yıl devamlı olarak dolusavarımı kaldırmıyorum. Bunu her üreticimiz yapmalıdır" diye konuştu.
Doludan zarar gören vatandaşlar, zarar tespitinin yapılması için banka önünde TARSİM sırası için taleplere başladı.