Kahramanmaraş Valiliği, düzenlenen törenle 3 şehit ve 5 gazi ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verdi. Tören sırasında Vali Mustafa Hakan Güvençer’in IŞİD militanlarınca açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu’nun çocukları 3 yaşındaki Irmak ve 2 yaşındaki Belinay’ı kucağına alarak salonda dolaşması duygusal anlara neden oldu.
Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle 3 şehit ve 5 gazi ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Törende madalya ve beratlarını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in elinden alan şehit aileleri ve gaziler gözyaşlarına hakim olamadı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in konuşmasıyla devam etti. Güvençer, “Bugün elbette hiç kaçınılmaz olarak bir hüzün günümüz ama hüzün günümüz olduğu kadar da onur ve gurur günümüz. Bugün bu mecliste baş taçlarımız, şeref ev sahiplerimiz, varlıklarıyla bize güç veren kardeşlerimiz, şehit ailelerimiz ve gazilerimizdir. Elbette bir yandan yüreğimizin bütünlüğüyle onların hüzünlerine iştirak edip gücümüz nispetinde onların bizlere sunduğu yüksek onurdan pay almaya çalışırken, şükran duygularımızı ve coşkumuzu onlara yönlendireceğiz. Elbette onları yürekten hepimiz adına alkışlayacağız ve sonra huzura takdir edeceğimiz kardeşlerimizi yüksek alkışlarla sahneye alacağız. Bugün onlar dışında alkışı hak etmiş hiç kimse yok" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yurdun çeşitli bölgelerinde görevleri başındayken şehit olan 3 şehit ailesine ve 5 gaziye, Vali Güvençer tarafından Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.
IŞİD militanlarınca açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu’nun eşi Elif Kozanoğlu madalyayı alırken, “Bu madalyayı kızlarım adına eşimden aldım, bundan mutluluk duyuyorum. Keşke burada olmasaydık ta eşim yanımızda olsaydı” dedi.