Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi’ne bağlı 4 kişilik olay yeri inceleme ekibi, Senegal jandarma personeline olay yeri inceleme teknikleri eğitimi verdi.
Senegal’de önemli projelere imza atan TİKA’nın katkılarıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi’ne bağlı 4 kişilik olay yeri inceleme ekibi, Senegal jandarma personeline eğitim verdi. TİKA girişimiyle düzenlenen ve 5 gün süren eğitimin ardından başkent Dakar’daki jandarma okulunda düzenlenen sertifika törenine Senegal Milli Jandarma Yüksek Komutanı Tümgeneral GueyeFaye, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, TİKA Dakar Koordinatörü Anıl Ertekin ve üst düzey askeri yetkililer katıldı. Törende konuşan Tümgeneral Faye, Türkiye’nin eğitim desteğinden övgüyle söz ederek, kursun son derece yararlı olduğunu ifade etti. Tümgeneral Faye, kursiyerlerin aldıkları eğitimi, ekip arkadaşlarıyla paylaşacağını ve suçla mücadele konusunda daha tecrübeli olacaklarını söyledi.
Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Arı ise, Türkiye’nin dost ve kardeş ülke Senegal’e yardımlarının süreceğini, maddi desteğin yanı sıra eğitim ve kültür alanlarında da işbirliğinin artacağına dikkat çekti.
Konuşmaların ardından kursa katılan 3’ü subay toplam 26 jandarma personeline sertifikaları Tümgeneral Faye ve Türkiye’nin Dakar Büyükelçi Arı tarafından takdim edildi.