Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sınır kapılarında oy verme işleminin 24 saat usulüne göre devam ettiğini ve bu sene seçimleri yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir yıldır görev yaptığı Edirne’nin Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunun altını çizen Vali Dursun Ali Şahin, seçim kampanyalarının da huzurlu ve demokratik bir ortamda devam ettiğini, tatsız bir olayın yaşanmadığını ifade etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Şehrimizde bulunan sınır kapılarında oy kullanma işlemi devam ediyor. Bu sene gümrük kapılarında gerçekleştirilen oy verme işlemlerine yoğun bir ilginin olduğunu söyleyebilirim. En yüksek katılımın olduğu seçimler diyebilirim. Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarında gurbetçi vatandaşlarımız için oy verme işlemi 7 Haziran’a kadar devam edecek. Bu güne kadar huzur ve barış şehri olan Edirne’de seçimlerle alakalı bir sıkıntı olmamıştır. Bu seçim sürecinde de bu güne kadar herhangi bir olay yaşamadık ve yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Seçim kampanyaları sevgi ve saygı çerçevesinde demokratik bir şekilde sürdürülmektedir, bu Edirne halkının olgunluğunu göstermektedir. Tüm bunlarla birlikte barış ve huzur kenti olan Edirne’de seçimlerle alakalı her türlü tedbir alınmış olup, vatandaşlarımız huzurlu ve güvenli bir ortamda oylarını kullanabilirler. Daima seçime katılımın yüksek olduğu ilimizde, bu pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimde vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanarak yüksek oranda seçime katılacaklarına inanıyor ve bu seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.