Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere ve spora yönelik yatırımları sürüyor. Bakanlık, Tunceli Üniversitesi’ne 1 adet tam ölçekli sentetik çim saha, 1 adet halı saha, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve 1 adet voleybol sahası yapacak.
Türkiye’nin her bir köşesine irili ufaklı spor tesisleri yatırımlarını hızlandıran Gençlik ve Spor Bakanlığı yepyeni bir projeye de imza atıyor. Bakanlık, eğitimle sporun birarada yürümesi için farklı projeler üzerinde çalışırken, yeni bir çalışmayı Tunceli Üniversitesi öğrencileri için başlattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Tunceli Üniversitesi arasında kampüs alanı içerisinde çeşitli spor tesisleri yapılması için bir protokol imzalandı. Protokole göre sadece serbest zamanlarda değil, üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personelin eğitim aralarını da sporla değerlendirebilmeleri için kampüse 1 adet tam ölçekli sentetik çim saha, 1 adet halı saha, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve 1 adet voleybol sahası yapılacak.
“GENÇLERİMİZ GELECEĞE DAHA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEK”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Tunceli Üniversitesi’ne yapılacak olan spor tesislerinin üniversite eğitimi ile sporu beraber yürütmenin yolunu açacağını kaydederek, Türkiye’nin dört bir yanında başlattıkları tesis yatırımlarının aynı zamanda gençlere yapılan birer yatırım olduğunu vurguladı. Türkiye’nin her köşesine ayrım gözetmeksizin yeni yatırımlar yapmayı sürdüreceklerini belirten Bakan Kılıç, “Tunceli Üniversitesi’nde eğitim gören gencimiz de Ankara’da eğitim gören gencimiz de bizim için birdir. Hepsinin eşit imkanlara sahip olması için biz bütün imkanlarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin her köşesinde başlattığımız çalışmalar aynı zamanda gençlerimize yapılan bir yatırım. Güçlendirilen spor altyapılarıyla geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz” diye konuştu.