TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Kararın hukukta karşılığı yoktur. Darbeciler bu karar ile birlikte hukuku uygulamış sayılmayacak, cinayet işlemiş olacaklar” dedi.
AK Parti Sakarya Milletvekili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını kınayarak, tepki gösterdi.
Verilen kararı kınayan Üstün, Mısır’da Muhammed Mursi aleyhine askerlerinde teşviki ile gösteriler başladığında herkesin darbe olacağını söylediğini belirtti. Bunun üzerine darbecilerin tüm dünyaya darbe yapılmayacağı şeklinde açıklamalar yaptığının da altını çizen Üstün, “Darbecilerin temel karakteri yalancı olmalarıdır. Darbe yaptılar, daha sonra Mursi gözlem altında bir şey yok dediler. Her hangi bir suçlama bulamadılar ve bir takım uyduruk suçlamalar ile Mursi’yi yargılamaya başladılar” dedi.
Kendi darbelerini meşrulaştırmak adına idam kararı vereceklerini de herkesin bildiğini ifade eden Üstün, “Mursi’ye idam kararı verdiler, idamda edebilirler örneklerini gördük ancak Mısır’da demokratik hareketi silemezler. Çünkü darbecilerin geleceği yoktur, çabuk unuturlar ancak demokratik mücadele verenler asla unutulmazlar. Mısır’da demokrasi ateşi sönmeyecektir. Darbeciler ileride cezasını mutlaka çekecektir. Bunun örneklerini gördük. Yargılanacakları günü beklesinler” diye konuştu.
Kararın hukukta karşılığı olmadığını belirten Üstün, “Darbeciler bu karar ile birlikte hukuku uygulamış sayılmayacaklar, cinayet işlemiş olacaklar. Hesabı mutlaka sorulur” ifadelerini kullandı.