Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre Günü’ne özel etkinlikler ve ödül töreni düzenlendi. Temizlik işçilerinin sahne performansı görülmeye değerdi.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşçilerinden oluşan koronun eğlendiren konser performansı damga vurdu. Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın da izlediği programda çevre temizliğinin önemine dikkat çekildi.
TEMİZ ÇEVRE İÇİN SEFERBERLİĞE DAVET ETTİ
Başkan Karadeniz, programda yaptığı konuşmada vatandaşları çevre temizliği için seferberliğe davet etti. Başkan Karadeniz, "İlçemizde artık çöpleri her gün topluyoruz. Bütün İstanbul belediyeleri gibi bizlerde en büyük bütçeyi temizliğe ayırdık. 650 civarında temizlik işçimiz var ama yetmiyor. Küçükçekmeceliler bize destek olmadan istediğimiz temizliğe asla ulaşamayacağız. Bu sebeple tüm ilçe sakinlerimizden ricam, yıl boyunca çevre gönüllüsü olalım. Temizlik için tek şartımız kirletmemek. Sigara izmaritlerini sokaklarımıza atmayalım. Hatta sigarayı bırakalım. Kendi içini kirleten bir insan çevreyi nasıl temiz tutacak? Kontrolsüz biçimde çöp çıkarmayalım" dedi.
Kaymakam Harun Kaya ise yurt dışında ‘Türkler gibi sigara içmek’ diye bir deyim kullanıldığını ifade ederek, "Böyle anılmayalım. Bilimin ve çevrenin kahramanları olarak tanınalım" diye konuştu.
BU KEZ SOKAĞA DEĞİL, SAHNEYE ÇIKTILAR
Programa Küçükçekmece Temizlik İşleri Korosu’nun söylediği şarkılar ve sahne performansı damga vurdu. Vatandaşın sokaklarda görmeye alışık olduğu işçiler bu kez sahneye çıkarak dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. İşçiler; saz, gitar ve davulla hem çalıp hem söylerken, faraş ve çöp konteynırıyla da ritim tuttu. Çöpçüler, Yaylalar gibi şarkılarıyla izleyenlere Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı "Çöpçüler Kralı" filmini anımsatan temizlik işçileri, izleyenler tarafından ayakta alkışlandılar.
Programda ilçe okullarından öğrenciler; halk oyunları, pandomim gösterileri ve şiir dinletilerini de sundu. İTO Kanarya İlkokulu öğrencilerinin parça kumaş, peçete, poşetlerden hazırladıkları kıyafetlerden oluşan defile de ilgiyle izlendi.
ÖDÜLLERİN PROTOKOL TAKDİM ETTİ
Program sonunda ilçe genelinde düzenlenen çevre konulu kompozisyon, makale, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve figür yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilere, bisiklet, diz üstü bilgisayar ve ağaç dikim sertifikası da hediye edildi.