Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar ve orta gelirli vatandaşlar için İstanbul Kayaşehir, Gaziantep ve Bilecik Bozüyük’te satışa sunulan dairelerin ardından şimdi de Osmaniye’de 447 lira taksitle 256 konutun satışa sunulacağını söyledi.
TOKİ’nin 3 bini aşkın şantiyede yürüttüğü çalışmalarla 655 bin konut rakamına ulaştığına dikkat çeken TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 3 milyonu aşkın vatandaşın TOKİ ile ev sahibi yapıldığını söyledi. Turan, “Kısa bir süre önce İstanbul Kayaşehir’de 539 liradan başlayan taksitlerle bin 500 konutu dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için satışa sunmuştuk. Satışa sunduğumuz konutlara vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Gaziantep’te bin 154, Bilecik Bozüyük’te de 724 konutu satışa çıkardık. Şimdi de Osmaniye’deki vatandaşlarımız için 256 konutu satışa sunacağız” dedi.
“Amacımız konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın konut sahibi olmasıdır” diyen Turan, bu kapsamda ev sahibi olmak isteyenlerde konut sahibi olunmaması şartının arandığına dikkat çekti.
KONUTLARIN TAKSİTİ 447 LİRADAN BAŞLIYOR
Osmaniye’de satışa sunulan 256 konutun 84’ü 2+1, 172’si ise 3+1 olarak satışa çıkıyor. 2+1 niteliğinde 100 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitleri 447 liradan, 3+1 niteliğinde 125 metrekare büyüklüğündeki konutların taksit ödemeleri de 610 liradan başlıyor. Her iki tipteki konutlar 96, 108, 120 ay vade ve yüzde 10, 15, 25 peşinat seçenekleri ile satılacak. 24 Nisan-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek konutların kuraları 20 Mayıs 2015 tarihinde çekilecek.
KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK
Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranıyor. Ayrıca kişi kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapabilecek. Başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması şartı da aranıyor.
Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için istenilen şartları sağlayanlar, 2 bin lira başvuru bedelini Halk Bankası şubelerinden yatırarak başvuruda bulunabilecekler. Ayrıntılı bilgi TOKİ’nin www.toki.gov.tr adresi ile Halkbank şubelerinden temin edilebilecek.