Türkiye’nin dört bir yanından gelen yelken sporcuları, bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Geleneksel Haliç Yelken Yarışları’nda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu birlikteliği ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Haliç Yelken Yarışları’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yelkenciler dereceye girebilmek için ter döktü. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışların startını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi.
Beyoğlu Belediyesi spora ve sporcuya verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. İlçede bulunan gençleri farklı dalda sporlara yönlendirmek amacıyla birçok farklı projeye imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yarışları tekneyle yakından takip ederek sporculara destek verdi. Yaşları 7 ile 17 arasından değişen 60 yarışmacının yer aldığı yarışta kıran kırana bir mücadele gerçekleşti.
“GELENEKSEL SPORLARLA SINIRLI KALMAYALIM İSTİYORUZ”
Gençlerin sağlıklı bir beden ve yapıya sahip olmaları adına sportif faaliyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterdiklerini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Bu sporların sadece futbolla, bilinen geleneksel sporlarla sınırlı kalmamasını arzu ediyoruz. Çünkü bizim iki tarafımızda, bir tarafımızda boğaz bir tarafımızda Haliç var. Haliç’in uzun bir süre kirli kaldığından insanların buradan uzak kaldığını biliyoruz” dedi.
HALİÇ YELKEN OKULU, YÜZLERCE SPORCUYA KAPILARINI AÇTI
Beyoğlu’nda farklı sporların yapılmasını desteklediklerini ifade eden Başkan Demircan, "Buralarda oturan gençlerimizi hem sportif faaliyetlerin içerisine çekebilmek, hem de Haliç’le onları buluşturabilmek hem de sahil şeridini gençlerle doldurabilmek maksadıyla böyle bir harekete geçtik ve süreç içerisinde de tuttu. Bu spor genelde zengin sporu olarak bilinir. Olanaklar olmadığı için herkesin mesafeli olduğu bir spor olarak duruyordu oysa şimdi biz Beyoğlu Belediyesi 10 yıldır Haliç Yelken Okulu olarak yüzlerce sporcuya hem eğitim vermiş olduk. Hem hayata katmış olduk" ifadelerini kullandı.
“HALİÇ GELECEĞİNE GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ”
Haliç’in süreç içerisinde turistik bir mekan olma olasılığının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, "Beyoğlu sahilleri olsun, Fatih, Eyüp sahilleri olsun, genelde turistlerin geldiği ve sahilinde daha çok turistik işletmelerin olduğu mekanlar olacak. Eğer gelecek buysa geleceğe bugünden çocukları hazırlayacak, onları sporla buluşturacak bu tip organizasyonlar bir yandan onları sportif faaliyetlerin içerisine çekmeye yardımcı olacak bir yandan da Beyoğlu’nun, Haliç’in geleceği için bir insan kitlesi oluşmasına da sebebiyet verecek" diye konuştu.
ÇOCUKLAR YARIŞTI, AİLELER HEYECANLA BEKLEDİ
Haliç’te farklı bir spor dalının yapılmasına olanak sağlandığı için mutlu olduğunu belirten Neslihan Ergen isimli vatandaş ise, "Kızım burada yelken yapıyor. Öncelikle Haliç’te böyle bir imkana sahip olmamız çok güzel. Onun için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kızım yelkeni ve denizi çok seviyor ve tutkuyla yapıyor. Henüz 9 yaşında yeni başladı ama yaklaşık 1 senedir yapıyor. Bir ömür denizle ve yelkenle geçecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Spora arkadaş tavsiyesi üzerine başladığını belirten Samet Kars isimli sporcu da, "Bu spor çok başka bir şey. Diğer sporlarla sınıflandırdığım zaman önüme hangi sporu koysalar ben yine de yelken derim" dedi.
Optimist ve Laser 4.7 sınıfı yelken takımlarının katıldığı yarışlar, 2 gün süreyle devam edecek. Sonrasında başarı gösteren yarışmacılar kupa ve madalyalarına kavuşacak.