Türkiye’nin iç ve doğu kesimlerinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Antalya’da yüksek nem ve sıcak havadan bunalanlar soluğu Konyaaltı sahilinde aldı.
Antalya’nın dünyaca ünlü sahili Konyaaltı sahili, sıcak hava ve nemden bunalanların akınına uğradı. Hava sıcaklığının 25 derece, nem oranının ise yüzde 60’larda olduğu kent merkezinde bunalanlar denize koştu. Bazı vatandaşlar deniz kenarında güneşlenmeyi tercih ederken, bazıları ise yüzerek serinledi.
"DAĞLARDA KAR VAR, BİZ DENİZE GİREBİLİYORUZ"
Denizin keyfini çıkaranlardan Mehmet Ali Uzaç, yazın gelmesine sevindiklerini söyleyerek deniz suyu sıcaklığının çok güzel olduğunu belirtti. Sezonu açtığını belirten Uzaç, "Yakınlardaki dağlarda hala kar varken, biz burada denize girebiliyoruz. Çok güzel bir duygu. Yazın gelmesini büyük bir hevesle beklemiştim" dedi.
"KIYMETİNİ BİLMEMİZ LAZIM"
16 yıldır Antalya’da yaşadığını belirten Roman Apaydın ise rüzgarlı günlerde dahi denize girdiğini söyledi. Önceki yıllarla göre sezonu geç açtığını belirten Apaydın, "Türkiye’nin değişik bölgelerinde arkadaşlarımız var. Onlarla konuştuğumda havaların soğuk olduğunu söylüyor ancak biz burada denize giriyoruz. Çok güzel bir duygu. Kıymetini bilmemiz lazım" dedi.
Yetkililer hava sıcaklığının ilerleyen günlerde giderek artacağını bildirdi.