Kayseri’de Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan hayvanat bahçesinde barınan ve eklem bozukluğu olan yavru kaplan, futbol topu ile egzersiz yapıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve içerisinde 173 türden 2 bin 500 çeşit hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde barınan yavru kaplana ilginç bir egzersiz programı düzenleniyor. Doğumundan sonra eklem bozukluğu teşhisi konulan yavru kaplan, bakıcıları ile beraber futbol topu ile oynuyor. Futbol topuyla egzersiz yapan yavru kaplanın sağlık durumu iyiye gidiyor.
Rehabilite hakkında bilgiler veren Anadolu Harikalar Diyarı Koordinatörü Erdal Gülek, "27 Mayıs 2014 tarihinde dünyaya gelen kaplanımıza, doğumdan sonra patella lüksasyonu diye adlandırılan eklem bozukluklarıyla teşhisi konmuştur. Bu teşhisin ardından iki ayrı dönemde farklı operasyonlar geçirerek şuanda sağlığına kavuşmuştur. Bakıcılarıyla birlikte egzersizlerini yapıyorlar. Birinci yaşını dolduran kaplanımız bakıcılarıyla birlikte hoşça vakit geçirmektedir. Kaplanımız su ve futbol topuyla bakıcılarımızla birlikte veteriner hekim kontrolünde egzersiz çalışmalarını yapıyorlar. Şuanda durumu iyi" ifadelerini kullandı.