insan vücudunda doğal olarak yer alan antioksidan maddelerden birisidir. Merkezi sinir sisteminde bulunan sinir hücrelerinde ve karaciğer hücrelerinde üretilen glutatyonun yapısını 3 temel aminoasit oluşturmaktadır.

·         Glisin

·         L-sistein

L- glutatyon yapısındaki amino asitlerdir. Glutatyon, toksik maddelerin ve ilaçların metabolizmasında, vücutta oluşan serbest radikallerin temizlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yer almaktadır.  http://www.narecza.com/glutatyon sitesinden alabilirsiniz.

Glutatyon Ne İşe Yarar?

Vücuttaki glutatyon düzeyi yetersiz ve düzensiz beslenme, çevresel toksik maddelere maruziyet ve stres gibi faktörlerin etkisiyle azabilmektedir. İlerleyen yaş ile birlikte de glutatyon düzeyinde düşüş beklenebilmektedir. Glutatyon vücutta doğal olarak sentezlenmektedir. Daha sonradan glutatyon testlerinde düşüş sağlayan hastalara dışarıdan takviye olarak da vücuda takviye edilebilmektedir. Glutatyon kapsül, sıvı, inhale, tropikal, serum formları bulunmaktadır.

Serum glutatyon tedavisi bazı durumlarda ağızdan alınarak birçok hastalığın önüne geçildiği görülmektedir. Ayrıca ağızdan alınan glutatyon tedavisinden daha etkili sonuçlar elde edilmektedir. Yaşlanmanın yol açtığı etkilerin azaltılması, alkol kullanımının azaltılması, karaciğer hastalıkları tedavisi, kalp ve nörolojik hastalıkları da kapsayan kronik hastalıkların kontrolünde glutatyon tedavisi önerilmektedir. Glutatyon’un pek çok hastalığın tedavisinde takviye ürünü olarak kullanılmaktadır.

·         Kalp krizi, damar sertliği gibi kalp- damar hastalıkları

·         Yüksek kolesterol

·         Eklem romatizması

·         Enfeksiyon hastalıkları

·         Kanser

·         Alzheimer hastalığı

·         Parkinson hastalığı

·         Diyabet

·         Eklem kireçlenmesi

·         Katarakt

·         Astım

·         Hepatit gibi karaciğer hastalıkları

Glutatyon Takviyesi Faydaları

Yapılan çalışmalar belirli sağlık problemlerinde glutatyon tedavisi alınarak vücuda enerji verilmesi dağlanmaktadır. Birçok faydaları bulunan glutatyon hastalıkların gerilemesine yardımcı olur. Birçok hastalık bulunan kişilerin glutatyon takviyesi alınması büyük ölçüde sağlık alanında yararların olduğu gözlenmektedir.

·         Damar sertliği

·         Kemoterapiye bağlı gelişen yan etkiler

·         Hemodiyaliz tedavisi alan hastalar

·         Bypass cerrahi geçiren kişiler

·         Diyabet

·         Parkinson hastalığı

Glutatyon ve türevleri oral yolla alınabileceğinden farklı yollarla da alınabilmektedir.  Solunum yoluyla inhaler olarak alınabilmektedir. Verilecek glutatyon dozu hastanın yaşına bağlı olarak dozajları ayarlanmaktadır. Daha sonra hastanın altta yatan sağlık sorununa göre değişkenlik arz etmektedir. Glutatyon kullanımı öncesinde kişinin hekimine danışması gerekmektedir. Hekim gözetiminde takviye glutatyon alması sağlığın korunması açısından çok önemli bir yere sahiptir.  sitesinden detaylı bilgilere sahip olabilir, sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz. Glutatyon takviye ürünüdür.