Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği gecede Bodrum’daki engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından Azka Otel’de Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir gece düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediye Meclis üyeleri, Bodrum genelinde yaşayan engelli vatandaşlar, velileri ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı. Başkan Kocadon, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Öncelikle benimle beraber büyüyen bu çocuklarımıza ve bugün burada bizi kırmayıp geldiğiniz için de hepinize çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoş geldiniz. Tabi, aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olabilir. Şimdi onlar diyorlardır; bu çocuklar, bu başkana neden sarılıyorlar? Çünkü onlar da benim çocuklarım, onlar benimle beraber büyüdü, ben onlarla beraber büyüdüm. Tam 17 yıldır biz beraberiz artık öyle bir olduk ki, etle tırnak gibi. Ne onlar benden vazgeçebiliyor ne de ben onlardan. Sanki köyde iç içe birikmiş bir aileyiz onlarla. Tabi buradaki en büyük etken nedir biliyor musunuz arkadaşlar? İnanmak, sevmek, hoşgörü ve bu mutluluğun getirdiği sevgi... Biz bir sevgi çemberiyiz onlarla çünkü beraber o kadar zor günlerden geçtik ki, o kadar engeli beraber aştık ki… Burada size saatlerce anlatabilirim. Bakın inanmak dedim ya, inanmakla ilgili çok küçük bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yıl 2002. Bir temel atma töreni, Arif amca da burada, yönetim kurulu üyeleri. Bilemediniz 8 - 10 kişiyle bu temeli attık. Sonra 2004 yılı da okulumuzun açılışı. Türkiye’nin en büyük protokolü, Sayın Cumhurbaşkanımız açılışta bizi o kadar onurlandırdı ve o kadar mutlu etti ki… Ve bugün inandım ki bizim attığımız bu temel, doğru temel; insana yatırım yapma temeli, inanma temeli, sevgi temeli. Hep beraber bu temelin üzerinde o kadar güzel inşaatlar büyüttük ki, artık şunu söyleyebiliyorum ve daha önce de söyledim. Dolmuşlarda, spor salonlarında, yollarda tek başına yürüyemez denilenler yürüyor, tek başlarına alışveriş yapamayanlar alışverişlerini yapıyor, tek başına okuyamaz yazamaz denilenler cep telefonuyla başkanına mesaj yazıyor arkadaşlar. İşte bu da benim mutluluğum. Hiç kimse kusura bakmasın. Ben inandım, onlarla beraber mücadele ettim ve bugün de hep beraber bu güzel günü kutluyoruz. Bana yazılan o mesajları sizlerle paylaşmak isterim. Bana yaptıkları ziyaretleri, yaptıkları eserleri, resimleri ileriki yıllarda sizlerle paylaşacağım. İşte sevginin gücü bu… Evet, sevgi engel tanımıyor arkadaşlar. Ben özellikle bu çocuklarımızın arkasında duran ailelerine, sonra eğitim ve öğretimde katkı sağlayan öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizin evladınız kadar onlar da benim evladım. Bunu asla unutmayın. Hep onlarla oldum ve olmaya da devam edeceğim.”
Konuşmaların ardından geceye katılanlar, çalan hareketli müzikler eşliğinde danslar etti. Başkan Mehmet Kocadon da dans eden öğrencilere eşlik ederek gece boyunca dans pistinden ayrılmadı, çocukların ve gençlerin mutluluklarını paylaştı.