Gümüşhane’de gece yarısı etkili olan kar yağışının ardından kent merkezi beyaz örtüyle kaplanırken, Şiran ilçesinde okullar tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde kent merkezinde etkili olan yağmur yağışı sabaha karşı yeri yerini kar yağışına bürüdü ve kent merkezi yeniden beyaz örtüyle kaplandı.

Gümüşhaneli ziraat mühendisi, 100 yıllık tohumlarla ‘Osmanlı domatesi’ fidesi üretiyor Gümüşhaneli ziraat mühendisi, 100 yıllık tohumlarla ‘Osmanlı domatesi’ fidesi üretiyor

Son günlerde bahar havasının etkili olduğu Gümüşhane’de gece gerçekleşen kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken buralarda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.

Gece boyunca yağışın en çok etkilediği Şiran ilçesinde ise ilçe merkezi ve taşımalı sistemle eğitim verilen okullar bir günlüğüne tatil edilirken, ilçede yağış nedeniyle ulaşıma kapanan 21 köyde İlçe Özel İdaresine bağlı ekipler çalışma başlattı.

Gümüşhane kent merkezine son 24 saatte metrekareye 18 kilogram yağış düşerken gece en düşük sıcaklık 0,4 derece olarak ölçüldü.

Yağışın ardından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda “Mart kapıdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı” ifadeleri kullanılırken aralıklı kar ve yağmur yağışlarının birkaç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.