Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, () - SAMSUN’da Kurtuluş Yolu’nda, 19 Mayıs 1919’un 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında ülke genelinden kente gelecek 10 binlerce aracın katılımıyla ‘Büyük vefa konvoyu’ gerçekleştirilecek.

Samsun Volkswagen Dayanışma Derneği'nin (SAMWOS) organizasyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Atakum Belediyesi, çeşitli kurum ve esnafın destekleriyle 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Kentte bu yıl 6’ncısı organize edilen ‘Samsun 19 Mayıs Vosvos Şenliği’ 17-19 Mayıs tarihlerinde (Cuma-Cumartesi-Pazar) Batıpark mevkiinde gerçekleştirilecek.

KURTULUŞ YOLU’NDA ‘VEFA KONVOYU’ YAPILACAK
10 binlerce vatandaşın ve binlerce aracın katılması planlanan şenlik programı kapsamında, 18 Mayıs Cumartesi günü Kurtuluş Yolu’nda tüm ülkeden katılımcıların geleceği büyük bir araç konvoyu yapılacak. Sadece vosvosların değil, tüm Samsun halkının ve ülke içerisinden gelen tüm araçların ve de Motosiklet Kulübü üyelerinin katılacağı konvoyda, araçlar rengarenk balonlarla süslenecek. Batıpark mevkiinde saat 11:00’de başlayacak buluşma, Kadıköy Mahallesi Barış Bulvarı (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü) saat 11:30’da devam edecek ve saat 12:00’ye geldiğinde ‘Vefa Konvoyu’ adı verilen konvoy, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Açık Hava Müzesi haline getirilen Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele döneminde Samsun’da kullandığı ‘Kurtuluş Yolu’na hareket edecek.

KAVAK’TA KARŞILAMA SEROMONİSİ GERÇEKLEŞECEK
Daha sonra, Kurtuluş Yolu’nda verilecek mola esnasında, tüm araçların, park halinde ve hep birlikte gaza basarak, ‘Kurtuluş Gazilerine SES VER!’ adlı eylemi gerçekleşecek. Çakallı mevki üzerinden Kavak ilçesine kadar sürecek konvoy, burada kısa bir karşılama seremonisinden sonra Ankara yolu üzerinden geri dönecek ve Batıpark’ta son bulacak.