Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde gerçekleştirilen Hafızlık Projesinin ilimizdeki Paylaşım Değerlendirme Toplantısı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize İl Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize İHO Müdürü Zeki Kuvel, Rize Hafızlar Derneği Başkanı Mustekim Kaba ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD)  tarafından yürütülen  RİZE İHO Hafızlık projesinin genel gidişatını, proje kapsamında geçen dönem yapılan çalışmalar ile gelecek dönem gerçekleştirilecek faaliyetleri Rihad Yönetim Kurulu  İl Müftüsü Naci Çakmakçıyla değerlendirdi. 

Yapılan toplantıda projenin amacına ulaşması açısından paydaşların önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Müftü Çakmakçı, akademik başarısı yüksek hafızların yetişmesine katkı sunacak olan projenin içeriği ile ilgili çalışmaların hızlandırılmasına vurgu yaptı.

Fenni ilimlerle birlikte manevi ilmini almış ve iki yönü gelişmiş nesillerin yetiştirilmesinin amaçlandığı projenin önemine değinen Müftü Çakmakçı, bu alanda öğrenim görecek çocuklarımızın başarılı olması için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.